Spring til indhold
Nyhed

Den nye Cirkusplads i Bolbro indvies

21-05-2019

Lørdag den 25. maj indvies den nye Cirkusplads i Bolbro. Cirkuspladsen er det første af i alt otte steder, der fornyes som led i "Dit Bolbro - områdefornyelse".

 
 
Den nye Cirkusplads er indrettet med manege og cirkusinspirerede legeredskaber

Den nye Cirkusplads har bl.a. fået en lille manege, farverige flag og cirkusinspirerede legeredskaber.

 
 

Cirkustelt, gøgl, akrobatik, trylleri, ethjulede cykler, ballondyr og popcorn er noget af det, der helt naturligt er på programmet, når Cirkuspladsen i Bolbro indvies på Bolbro-Dagen lørdag den 25. maj.

Den gamle cirkusplads har gennemgået noget af en forandring. Førhen fungerede den som cirkusplads, i mange år blev den brugt som parkeringsområde, når der var kampe på stadion, og nu er den så opgraderet til en lækker og indbydende park med cirkus-legeredskaber, hængekøjer, frugttræer, petanque-bane, bord-bænke, grill-steder, fodboldmål og et posetoilet.

Cirkus-temaet er trukket med ind i alt det nye, så pladsen nu indbyder til, at man selv leger cirkusartist: Går på line, øver balancen og udøver akrobatik på legeredskaberne eller optræder med et nummer i manegen.

Flere steder får nyt liv

Cirkuspladsen i Bolbro er det første af i alt otte steder, der pustes nyt liv i som led i et omfattende områdefornyelsesprojekt på i alt 30 millioner kroner. De 20 millioner kroner er finansieret af Odense Kommune, og de resterende 10 millioner kroner er tildelt af Transport-, Bygnings- og Boligministeriet.

Noget af det næste, der sker i Bolbro, er, at der skal skabes et mødested for unge på området ved Roesskovsvej, bag Bolbro Kirke. Derudover arbejdes der med, hvad der skal ske på området ved Træøen og på den store parkeringsplads bag Føtex, Rema og Fakta.

Dit Bolbro

Projektet har fået navnet "Dit Bolbro - områdefornyelse", fordi områdefornyelsen handler om, hvad de, der bor i Bolbro, ønsker sig mere og mindre af. Derfor inviteres beboere og andre interesserede også med ind i arbejdsgrupper for de enkelte projekter. Hvad angår Cirkuspladsen, er det helt konkret 15 engagerede medlemmer af arbejdsgruppen, der har besluttet den endelige plan for det, du kan opleve på pladsen i dag.

Den lokale forankring og medbestemmelse hos borgerne er noget af det, der ligger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V) meget på sinde:

- Det er afgørende, at dem, der bor i et lokalområde og bruger området, også er med til at bestemme, hvad der helt konkret skal ske, når et område fornyes. Det er borgerne i Bolbro, der kender stedernes historie, der ved, hvordan de bliver brugt i det daglige, og de kan sikre, at stedets historie bliver trukket med ind i det nye, som vi fx er lykkedes så godt med her på Cirkuspladsen.

Det var bl.a. også et ønske fra de borgere, der har været med i arbejdet med fornyelsen af Cirkuspladsen, at Cirkuspladsens adresse skulle ændres. Det blev den. Så nu ligger Cirkuspladsen ikke længere på Rantzausvej 1, men på Cirkuspladsen 1.

Det nye og det gamle Bolbro

Cirkuspladsen ligger lige op og ned ad den nye bydel Gartnerbyen. Her står de første boliger efter planen klar til indflytning i august 2019. På den måde bliver Cirkuspladsen et område, der binder Bolbro sammen. En slags fælles forhave for det nye og det gamle Bolbro.

Hvor Cirkuspladsen før har været gemt lidt af vejen og måske vanskelig at finde ind til, er der derfor også gjort meget ud af at åbne pladsen mere op med mere synlige indgange og stier, der krydser ind over området, så det bliver et naturligt sted at gå ind på og gå eller cykle igennem.

FAKTA

Cirkuspladsen indvies lørdag den 25. maj kl. 13-16.

Kl. 14 med tale af rådmand Jane Jegind.

Hele dagen kan du bl.a. opleve: tryllekunstner, lirekassemand, knivkaster, ponyridning, jonglør og meget mere. Der kan købes mad, drikkevarer og snacks på pladsen.

Læs mere om "Dit Bolbro - områdefornyelse" på odense.dk/ditbolbro eller følg projektet på Facebook: ditbolbro

 

Vedhæftede filer

De 8 steder der fornyes i Bolbro.png Cirkuspladsens nye vejskilt.JPG

 

Kontaktinformation

By- og kulturrådmand Jane Jegind, tlf. 20 91 10 31

Projektleder Rikke Falgreen Mortensen, tlf. 30 12 07 58