Spring til indhold
Nyhed

Bydelssøstre vinder Ildsjæleprisen 2019

27-09-2019

Under aftenens FrivilligGalla høstede Vollsmoses Bydelssøstre flest publikumsstemmer og løb derfor med Ildsjæleprisen 2019.

FrivilligGalla dannede igen i år rammerne for Odense Kommunes uddeling af Ildsjælepriserne. Arrangementet, som er de frivillige sociale foreningers egen festaften, blev holdt på Musikhuset Posten, og med mere end 250 gæster var der meldt fuldt hus.

Som aftenens konferencier guidede Birgitte Weinberger gæsterne gennem et festligt program med god mad, prisoverrækkelser og musik - alt sammen for at hylde det frivillige sociale arbejde i Odense.

Ildsjæleprisen blev traditionen tro overrakt af Borgmester Peter Rahbæk Juhl til en frivillig social forening/organisation, der i særlig grad har været med til at gøre en forskel for en gruppe socialt udsatte eller sårbare mennesker i Odense.

På baggrund af indstillinger fra offentligheden var der udpeget tre nominerede til Ildsjæleprisen: Bydelssøstre fra Vollsmose, Peer to Peer Odense og Værket under Røde Kors Odense. Publikum valgte ved aftenens afstemning, at Vollsmoses Bydelssøstre skulle have prisen.

Bydelssøstre - kvinder styrker kvinder
Bydelssøstre vandt årets Ildsjælepris på baggrund af deres sociale arbejde med udsatte kvinder i Vollsmose. Udover æren vil vinderne også modtage overskuddet fra Kulturmaskinens Julegalla 2019.

Foreningen hjælper og støtter kvinder, som ofte er isolerede, og som det etablerede system har svært ved at nå. De formidler vigtig information og viden og bygger bro mellem kvinden og det sted, som bedst kan hjælpe. De fokuserer på at styrke kvinderne, så de kan hjælpe sig selv, deres børn og familie.

- Vi er stolte over, at vores arbejde bliver bemærket. Det betyder rigtig meget. Prisen giver os endnu mere blod på tanden, og vi fortsætter vores arbejde som de ildsjæle, vi er, sagde Bydelssøstrene fra scenen.

Kontaktperson: Maja Bach Løvstrup, mail: mhl@vollsmose.dk, tlf.: 23 25 07 05
Hjemmeside: https://www.vollsmose.dk/tryghed-og-trivsel/bydelssoestre/

Fire andre priser blev uddelt
Udover Ildsjæleprisen blev der også fundet vindere til Kickstarteren, Den Bæredygtige, Holdspilleren og Stjernen. Disse priser blev også hædret med mere end æren.

Cityforeningen sponsorerede tre gange 5.000 kroner til vinderne af priserne Kickstarteren, Holdspilleren og Den Bæredygtige, mens vinderen af Stjernen fik billetter til flere af byens sports- og kulturoplevelser.


Kickstarteren
Vinderen af Kickstarteren blev Recovery Bulls.

Kickstarteren belønner nytænkning og iværksætterånd og gives til en ny forening eller et nyt tiltag, der løser udfordringer for en socialt udsat eller overset målgruppe.

Recovery Bulls vandt Kickstarteren på baggrund af deres nytænkende måde at arbejde med en ofte overset målgruppe på. De tilbyder sundheds- og motionstilbud til en yderst sårbar målgruppe og giver dem mulighed for at mødes i positive og givende fællesskaber, der højner livskvaliteten hos denne gruppe.

Kontaktperson: Zebina Nielsen, mail: odense@recoverybulls.dk 

Den Bæredygtige
Vinderen af Den Bæredygtige blev Team U-Frivillig.

Den Bæredygtige sætter fokus på den bæredygtige tankegang og gives til en forening, der tænker i langsigtede og ansvarlige løsninger.

Team U-Frivillig vandt Kickstarteren på baggrund af deres evne til at arbejde med bæredygtighed i bred forstand - både i forhold til udnyttelse af miljømæssige, økonomiske og menneskelige ressourcer. Hos Team U-Frivillig handler det nemlig om at støtte udviklingshæmmede i frivilligjobs.

Kontaktperson: Poul Erik Petersen, mail: pepet1954@gmail.com 

Holdspilleren
Vinderen af Holdspilleren blev Den Frie Rådgivning.

Holdspilleren fejrer det gode samarbejde mellem foreninger og evt. med virksomheder og kommune.

Den Frie Rådgivning vandt Holdspilleren på baggrund af deres konstruktive samarbejde med blandt andre Odense Kommune. De bidrager til en større forståelse mellem kommune og civilsamfund, hvilket er værdifuldt for alle parter.

Kontaktperson: Sara Malmos, mail: leder@dfr-odense.com

Stjernen
Vinderen af stjernen blev Lise Christiansen.

Stjernen gives til en frivillig person, der har ydet en ekstraordinær og vedholdende frivillig social indsats i Odense by.

Lise Christiansen vandt Stjernen på baggrund af sit mangeårige arbejde i CSM Syd. Hun har med sit store, vedholdende og ekstraordinære arbejde og engagement gjort en kæmpe forskel for sårbare mennesker, der oplever senfølger af seksuelt misbrug i barndommen.

Kontaktperson: Lise Christiansen, mail: info@csm-syd-frivilligsektion.dk

Tidligere modtagere af Ildsjæleprisen
2018 Vollsmose Boxing
2017 Home Start Odense
2016 Foreningen 2 timer om ugen
2015 Børns Voksenvenner
2014 Odense Ældre IT
2013 Samtaleboblen
2012 Den Fri Rådgivning
2011 Foreningen Frivillige i lokalområde 3
2010 NEFOS, Netværket for Selvmordsramte
2009 Center for Seksuelt Misbrugte
2008 Landsforeningen for udbrændte
2007 Havebæks Venner

Læs mere om FrivilligGalla.

Læs mere om Ildsjæleprisen.

Kontaktinformation

Christina Hundahl, leder af Center for Civilsamfund i Odense Kommune. Tlf. 65 51 20 24

For praktisk information: Sigrid Bolet, frivillighedskonsulent i Beskæftigelses- og Socialforvaltningen. Tlf. 51 17 22 56