Spring til indhold
Nyhed

Odenses 10. klasser tilbyder nu endnu flere retninger

12-12-2018

Mange unge står i de kommende måneder over for et stort valg, nemlig "hvad skal jeg efter 9. klasse - ungdomsuddannelse, efterskole eller 10. klasse?" Derfor byder Odense Kommune snart velkommen til informationsaften om netop de mange muligheder for 10. klasse.

 
 
Odenses 10. klasser
 
 

Valgmulighederne er mange, så det kan være svært at finde ud af, hvilken retning man skal gå i. Selvom ansøgningsfristen er 1. marts 2019, så er det allerede fra januar, de forskellige uddannelser har infoaftener og åbent hus-arrangementer.

UngOdense er et af de steder, der, den 10. januar, holder infoaften om de forskellige studieretninger der er, når man vælger en 10. klasse i Odense. Og især i 2019 er der ekstra mange muligheder - faktisk 18 forskellige. Alene blandt de 10. klasser, der udbydes i samarbejde med erhvervsuddannelserne, er der sket en fordobling fra fire til otte.

- Sammen med vores samarbejdspartnere prøver vi hele tiden at udvikle vores tilbud, så det er attraktivt for de unge. Fx til næste skoleår, hvor tilbuddet bl.a. er blevet udvidet med eventledelse og robotteknologi, som netop er noget af det, Odense gerne vil være kendt for. Det er vigtigt, at vi hele tiden kan tilbyde et stort udvalg af linjer og studieretninger, der appellerer til de unges forskellige interesser. På den måde er vi samtidig konkurrencedygtige i forhold til efterskolerne, siger Erik Ravn Nielsen, leder af UngOdense Dagundervisning.

Alle 10. klasserne giver de unge mulighed for selv at sammensætte det forløb, der passer dem bedst. Det er et år med fokus på den enkelte elevs udvikling - både fagligt, personligt og socialt - og et år med fokus på efterfølgende at vælge den helt rigtige ungdomsuddannelse ud fra elevens individuelle styrker, udfordringer og mål for fremtiden.

 

Samarbejde med erhvervsuddannelserne

- For mange unge er valget af ungdomsuddannelse et svært valg. Det kan virke meget uoverskueligt, og man kan samtidig hurtigt blive i tvivl, om det valg, man træffer, nu er det rigtige. Her kan en 10. klasse rettet mod erhvervsuddannelserne være med til at hjælpe de unge bedre på vej og klæde dem på til arbejdsmarkedet. Det er en god mulighed for at blive udfordret og ikke mindst blive klogere på, hvad man er dygtig til, siger rådmand for børn og unge Susanne Crawley Larsen.

De kombinerede 10. klasser er et samarbejde mellem 10. klasse og erhvervsuddannelserne. Ved at vælge en kombineret 10. klasse afslutter man som en del af uddannelsen også grundforløb 1 på erhvervsuddannelsen.

En af de elever, der for et år siden helt bevidst valgte at tage en 10. klasse med studieretning, er Lærke Winther Hansen. Hun stod, ligesom så mange andre unge på hendes alder, over for den svære beslutning omkring valg af uddannelse, men i dag er hun slet ikke i tvivl om, at 10. klasse var det helt rigtige skridt på vejen.

- Jeg er virkelig glad for, at jeg valgte at tage en 10. klasse i UngOdense. På ganske kort tid har jeg udviklet mig meget - både socialt og fagligt - hvor jeg før var den generte pige i klassen, der aldrig sagde noget, er jeg nu en af dem, der altid rækker hånden op i timerne. Efter 10. klasse har jeg valgt at starte på en EUX-uddannelse på Social- og Sundhedsskolen, fordi jeg har planer om at uddanne mig som sygeplejerske. Det har været den helt rigtige vej for mig, siger Lærke Winther Hansen.

Se filmen: Hvorfor vælge 10. klasse i Odense?

Vær opmærksom på, at videoen afspilles på en platform udenfor Odense Kommunes ansvarsområde, som sandsynligvis indhenter data om din adfærd til eget brug.

 

Fakta

  • Der er fælles infoaften (for alle 10. klasses tilbud) den 10. januar 2019, kl. 18.00-21.00 på Niels Bohrs Allé 210, 5220 Odense SØ
  • Der findes lokale besøgsaftener for de forskellige 10. klasses linjer. Se vedhæftet fil
  • Tilmeldingsfristen til 10. klasserne er den 1. marts 2019. Læs mere om tilmelding og optagelse her 
  • Ved spørgsmål kontakt UUO på tlf. 65 51 51 20 (mail: uuo@odense.dk) eller UngOdense på tlf. 63 75 77 77 (mail: ungodense@odense.dk)
  • Blandt de almene 10. klasser (med studieretning) findes: "Sport, elite & event", "Sport & E-sport", "Global", "Musik, kunst & teater", "Menneske & samfund" og "Psykologi & Samfundsfag". Læs mere her
  • De kombinerede 10. klasser (i samarbejde med erhvervsskolerne) består af: "Digital 10", "Digital markedsføring & design", "Eventledelse", "Innovation", "10. klasse velfærd", "International EUX", "Trendspot 10", "Robot 10". Læs mere her
  • Derudover findes "Dagskolen", "EUD10", "Huset" og "Job10" som valgmuligheder inden for 10. klasse.
 

Vedhæftede filer

Infoaftener.pdf
 
 

Kontaktinformation

Erik Ravn Nielsen, leder af UngOdense Dagundervisning, telefon: 21 26 21 62, e-mail: eran@odense.dk

Susanne Crawley Larsen, rådmand, Børn- og Ungeforvaltningen, telefon: 30 60 44 19, e-mail: sucl@odense.dk

Kim Melsen, konsulent, telefon: 29 33 54 73, e-mail: kkm@odense.dk