Spring til indhold
Nyhed

Muligheden for midlertidig fritagelse for digital post udgår

01-09-2017

Borgere midlertidigt fritaget for Digital Post skal ikke længere genansøge om fritagelse hvert andet år. Alle midlertidige fritagelser for Digital Post bliver automatisk tidsubegrænsede pr. 1. oktober.

Borgere, der i dag er midlertidigt fritaget for Digital Post modtager i den kommende uge et brev med orientering om, at de ikke længere skal genansøge om fritagelse hvert andet år.

Ændringen er resultat af en beslutning i Folketinget. Den betyder også, at der fremover kun gives tidsubegrænsede fritagelser.

For de 497 borgere i Odense Kommune, der i dag har en midlertidig fritagelse, er det en stor lettelse. De skal ikke længere forbi Borgerservice, hvert andet år for at forlænge deres fritagelse.

Vil de tilmelde sig Digital Post, gør de det blot ved at logge sig ind på Digital Post med NemID og der markerer, at de ønsker at ophæve deres fritagelse.

Vejledning i brug af Digital Post finder man på www.odense.dk/post. Her er både små informationsvideoer og instruktionssider til flere af Digital Posts funktioner.

At der nu kun er én slags fritagelse for Digital Post er også en lettelse for kommunerne. De slipper fremover for hvert andet år at skulle hjælpe borgerne med at forny de midlertidige fritagelser.

Øvrige oplysninger:
Links til orienteringsbrevet på dansk og engelsk:

Informationsbrev om afskaffelse af midlertidig fritagelse fra Digital Post på dansk (pdf)

Notification letter regarding exemption from Digital Post in English (pdf)

Kontaktinformation

Chefkonsulent Birgitte Hjelm Paulsen, bihp@odense.dk, tlf. 65 51 17 66 test