Spring til indhold
Nyhed

Hvilken storby skal Odense være? Kommuneplanforslag til debat

16-12-2015

Odense skal være en moderne storby og rig på oplevelser – og det er Kommuneplanen, som fastlægger de fysiske rammer. Nu er planen klar med konkrete bud på, hvor nye boliger kan bygges, hvordan vi sikrer den gode, grønne storby med spændende byrum og attraktive boliger for både ældre, unge og børnefamilier, og hvordan vi kommer rundt i byen.

 

En del af planen handler om omdannelsen af Odense indre havn til et nyt byområde. En udvikling, som er i fuld gang.

 

By- og kulturrådmand Jane Jegind ser frem til at høre borgernes synspunkter til planen og siger:

 

- Det er vores klare mål at skabe en tæt, levende og mangfoldig storby, som samtidig giver plads til at den positive udvikling i vores forstæder kan fortsætte. Odense skal være en by i vækst, for det er væksten, som er selve fundamentet for byens fremtid. Vi skal have flere nye arbejdspladser og flere indbyggere for at finansiere vores velfærd, så vi har en spændende og levende by til de kommende odenseanere. Derfor håber jeg, at Kommuneplanen vil blive læst med interesse. Det er et omfattende dokument, men det er også en omfattende udvikling, vi står foran.

 

Kommuneplanens bærende princip er, at Odense skal vokse indefra og ud, og at byudviklingen skal ske med kvalitet. Målet er, at Odense bliver en tættere og visse steder højere storby samtidig med, at byen bevarer sit særkende.

 

Din by er i forandring – deltag i debatten

Kommuneplanforslaget er i offentlig høring fra den 16. december 2015 til den 22. februar 2016, og det kan ses på www.odense.dk/hoering.

 

På siden kan man holde sig opdateret på arrangementer i høringsperioden og indsende sine høringssvar direkte. Høringssvar kan også indsendes via mail på byplankontoret@odense.dk eller pr. brev til By- og Kulturforvaltningen, Nørregade 36, 5000 Odense C.