Spring til indhold
Nyhed

Boligejere får besked om ændring af ejendomsskat

26-04-2024

Mange tusind boligejere i Odense får i år besked fra kommunen om, at deres ejendomsskat er ændret på grund af nye vurderinger af grundværdien.

Har du for nylig fået tre Digital Post-beskeder om ændring af din ejendomsskat for årene 2021, 2022 og 2023, så er du er af de mange tusinde boligejere i Odense Kommune, der i år får besked om regulering af ejendomsskatten – også kaldet grundskylden.

Begge udtryk bruges om skat på værdien af din grundværdi. Og du får den på et skattedokument, der hedder ejendomsskattebilletten.

Din ejendomsskat for de tre år er nu blevet endeligt opgjort for perioden 2021 - 2023.

Har du ikke fået nogen Digital Post-besked endnu, er det fordi, de sendes løbende hen over hele året. Det sker i weekenderne for at belaste systemerne mindst muligt i det daglige i kommunerne. Du vil modtage den nye ejendomsskattebillet uanset, om der er en regulering eller ej.

Hvis din grundværdi er steget

Hvis din grundværdi er steget, vil du formentlig ikke komme til at mærke noget her og nu, da stigningerne i grundskylden er indefrosset, indtil du sælger sit hus. Er din grundværdi faldet, vil du få penge tilbage.

Står der nul nederst på din ejendomsskattebillet, lige under de to ejendomsskattetakster, der som udgangspunkt allerede er betalt, betyder det, at du ikke skal foretage dig noget.

Du kan se eventuelle reguleringer i ejendomsskatten ved at sammenligne de nye ejendomsskattebilletter med de oprindeligt udsendte ejendomsskattebilletter, som blev sendt i 2021, 2022 og 2023. Hvert år i november - året forinden.

Nye boligejere

Har du købt en ejendom i perioden mellem 2021 og 2024, er stigningerne dog ikke indefrosset for købsåret i perioden 2021-2023. Det vil de først være fra næste år. Derfor vil der komme et girokort måneden efter, man har modtaget sin ejendomsskattebillet.

Vær opmærksom på, at du som aktuel ejer af boligen modtager opkrævning for hele perioden 2021 - 2023 - også selv om du ikke har boet i din ejendom hele perioden 

Læs mere om regulering af grundskylden, og hvad det betyder for dig som både ny boligejer og boligejer i hele perioden. 

Borgmesterforvaltningen