Spring til indhold
Nyhed

Testcenter Nordøst lukkes ned

18-06-2020

Støt faldende antal henvendelser og ingen nye smittetilfælde betyder, at ’pop-up’ testcenteret i Vollsmose i Odense NØ lukkes ned igen. (Nyheden er mere end 30 dage gammel.)

Testcenter Nordøst åbnede mandag d. 8. juni, som et tilbud til borgere i det nord- og sydøstlige Odense samt et nært placeret tilbud til borgerne i Vollsmose.

Testcenteret var en midlertidig løsning, der var sat til at være åbent 2-3 uger med en løbende vurdering. OUH og Odense Kommune er i samarbejde kommet frem til, at der ikke længere er behov for at have et testcenter i området.

Interessen og antallet af fremmødte er markant faldende, og der er på de to uger ikke fundet nye smittetilfælde i den del af byen.

(Det er muligt at læse mere om åbningen af Testcenter Nordøst i nyheden her fra 8. juni.)

 

I alt er cirka 400 borgere blevet testet, uden der er fundet nye smittetilfælde. Det bekræfter det generelle billede om et lavt smittetryk på Fyn.

Derfor lukker Testcenter Nordøst ned igen, sidste åbningsdag er fredag d.19. juni.

 

Fortsat muligheder for at blive testet i Odense

Det er stadig muligt at blive testet for COVID-19 på to lokationer i Odense:

  • Alle voksne uden symptomer kan blive podet i testcenteret beliggende i Bolbro ved blot at booke tid på www.coronaprover.dk
  • Voksne og børn kan i tilfælde af symptomer, eller hvis man har haft nær kontakt til Covid-19 positiv, blive testet på OUH. Her skal man først kontakte egen læge, som kan sende en rekvisition. Som voksen skal man herefter bestille en tid på www.coronaprover.dk til podning på OUH i Odense eller Svendborg.
  • Børn og unge under 15 år skal bestille tid på telefon 2946 2917 til podning på OUH i Odense.

Voksne og unge over 15 år kan se podningsresultatet i sundhed.dk. Børn og unge under 15 år skal have svaret fra egen læge. Se i øvrigt retningslinjer på www.sst.dk/corona

 

Læs mere om test og teststrategi samt se muligheden for at booke tid til en test, hvis du IKKE oplever symptomer, men gerne vil testes på www.coronaproever.dk

 

Husk stadig at overholde sundhedsmyndighedernes retningslinjer:

  • Hold afstand min. 1 m.
  • Host/nys i ærmet
  • Undgå fysisk kontakt/håndtryk
  • Vask hænder tit eller brug håndsprit
  • Vær opmærksom på rengøring både hjemme og på arbejdspladsen
  • Bliv hjemme hvis du føler dig syg

 

Borgmesterforvaltningen