Spring til indhold
Nyhed

Testcenter for COVID-19 åbner i Odense NØ

09-06-2020

(Nyheden er mere end 30 dage gammel.)
Tirsdag den 9. juni åbner et nyt testcenter i Odense NØ, hvor både børn og voksne kan blive testet for COVID-19. Centeret er et supplement til de øvrige testcentre i Odense og giver bedre mulighed for, at borgere i den nord- eller sydøstlige del af Odense kan komme ind og blive testet.

Bemærk: Denne nyhed er er mere end 30 dage gammel

Testcenter er lukket ned igen. Læs mere om muligheder for test på www.odense.dk/corona.

-----------------------------


Det nye testcenter er åbent for alle, både børn og voksne, der oplever symptomer på COVID-19, eller har været i kontakt med personer, der er bekræftet smittede. Man skal ikke bestille tid. Man skal blot møde op i åbningstiden og huske at medbringe sit sundhedskort (sygesikring). Testcenteret holder åbent alle hverdag fra kl. 10-13.

Testcenteret er overvejende målrettet personer:

• Der oplever lette til moderate luftsvejssymptomer (hoste, ondt i halsen, let feber)

ELLER

• Som har været i tæt kontakt med bekræftede smittede personer. 

Både børn og voksne i alle aldre er velkomne.

Testcenteret er placeret på Vollsmose Alle 26, 5240 Odense NØ i de eksisterende kommunale bygninger, der dagligt kaldes 'V20' for Vollsmose Alle 20. For at undgå smittespredning vil der ikke være et venteværelse. Man skal vente udenfor, indtil man bliver kaldt ind, ligesom der bliver tydelig skiltning med indgang og udgang.

Med placeringen i Vollsmose bliver det nemmere for borgere rundt om i den nord- eller sydøstlige del af Odense at møde op og blive testet. I dag ligger de øvrige testecentre i den modsatte ende af Odense. Det nye testcenter er nemt at komme til via de store indfaldsveje, og der er god mulighed for parkering.

Den nye strategi fra sundhedsmyndighederne er, at flere skal testes, og der udbygges løbende med testcentre rundt om i landet. Det var i den forbindelse, at Odense Kommune sammen med OUH så muligheden for endnu et center placeret i det nordøstlige Odense. 

Testcenteret vil foreløbigt holde åbent de næste 2-3 uger. Det vurderes løbende, om der er behov for en længere åbning.

Testcenteret er etableret i et samarbejde mellem OUH og Odense Kommune. OUH står for selve testningen, mens Odense Kommune stiller lokaler m.m. til rådighed.

 

Læs mere om test og teststrategi samt se muligheden for at booke tid til en test, hvis du IKKE oplever symptomer, men gerne vil testes på www.coronaproever.dk

Borgmesterforvaltningen