Spring til indhold

Lån af lokaler til foreninger og aftenskoler

Her kan du søge om et klasselokale, faglokale, udendørsanlæg eller en hal/gymnastiksal til foreningsaktiviteter - primært for folkeoplysende foreninger.

Selvbetjening

Selvbetjeningsoversigt

Hvis I skal benytte en gymnastiksal, en hal, et udendørsanlæg eller et klasse- og faglokale til jeres aktivitet, så skal lokalet eller anlægget søges digitalt på Foreningsportalen

Ansøgningsfrist for sæsontider (også til turneringer og weekendtider) i haller/gymnastiksale, udendørsanlæg og klasse- og faglokaler den 24/2 2021. Enkelttider kan søges hele året. 

I Odense Kommune har vi gebyrer på lån af lokaler - taksterne for lån af en hal er på 24 kr. pr. time og 12 kr. for en gymnastiksal. Der er ikke gebyr på klasse- og faglokaler samt udendørsanlæg for folkeoplysende foreninger.  

Som aftenskole eller folkeoplysende forening er det vigtigt, at du har dit brugernavn og kodeord klar, så du kan logge på systemet og booke.
Husk, at det også er vigtigt at afbooke/afmelde jeres tider, hvis de ikke benyttes. Dels sparer foreningen penge og dels kan andre få glæde af de ledige tider.

 

Prioritering af ansøgninger:

Ledige lokaler og udendørsanlæg anvises som hovedregel efter følgende prioritering, hvis de findes egnet til formålet:

  1. Aktiviteter for børn og unge, herunder også kommunale aktiviteter i ungdomsskole, ungdomsklubber m.v.
  2. Folkeoplysende voksenundervisning
  3. Aktiviteter for voksne

Handicapforeninger har fortrinsret til lokaler/udendørsanlæg særligt egnede for handicappede.
Hvis lokalerne/udendørsanlæggene har været udnyttet optimalt til folkeoplysende aktiviteter, følges den hidtidige fordeling.

Hvis du vil vide mere om:


By- og Kulturforvaltningen