Spring til indhold

Pædagogisk assistent

Som pædagogisk assistent i Ældre- og Handicapforvaltningen i Odense Kommune er du med til at møde borgerne i øjenhøjde og fremme deres livskvalitet mest muligt. Du vil kunne møde en bred palette af borgere og udfordringer, hvilket er med til at holde dig faglig skarp.

ÆHF
Maria, pædagogisk assistent hos Sedenhuse

Du bliver en del af et netværk på omkring 35 engagerede pædagogiske assistenter. I Ældre- og Handicapforvaltningen i Odense Kommune er der ca. 65 arbejdspladser, hvor du som medarbejder kan være med til at skabe livskvalitet for den enkelte. Det er her, du gør en forskel – hver dag!

mere herunder for at få et indblik i hverdagen som pædagogisk assistent i Ældre- og Handicapforvaltningen i Odense Kommune.

 

Et givende arbejde

Som pædagogisk assistent i Odense Kommune gør du en kæmpe forskel for de borgere, som du støtter, hjælper og vejleder. Du vil kunne møde en bred palette af borgere og udfordringer, da du kan arbejde i alle borgerforløb. Din primære drivkraft, som pædagogisk assistent, er omsorgen og nærværet for andre mennesker. Som pædagogisk assistent er det helt centrale at opleve situationen med borgeren i stedet for at observere. Du vil opleve et højt fagligt niveau i Odense Kommune, og der vil altid være mulighed for videreudvikling af ens kompetencer. En del af dit arbejde vil være tværfagligt, hvilket giver dig gode muligheder for at udvikle dig fagligt og menneskeligt.

 

Citat
Det, der gør mig glad i mit arbejde, er tilfredsheden og mine kollegaer. Jeg går sjældent sur hjem fra arbejde, og jeg har næsten altid grint på alle mine vagter. Det giver mig bare glæde.  
Maria, pædagogisk assistent

 

Ingen dage er ens

Som pædagogisk assistent vil du opleve en varierende hverdag, da alt arbejde er på borgernes præmisser. Du vil opleve et arbejde fyldt med spændende udfordringer, der holder dig skarp. Arbejdet er meget relationsbåret, hvilket er med til at give dig en livsbekræftende hverdag i sammenspil med borgerne og dine kollegaer. Du vil have mange forskellige arbejdsopgaver såsom forflytninger, støtte, praktiske opgaver, lægebesøg, pårørendekontakt og meget mere. Variationen af opgaverne gør, at ingen dage er ens. Det handler om at få borgernes hverdag til at være så velfungerende som muligt.

 

Du har mange muligheder

Som pædagogisk assistent har du, som alle andre ansatte i kommunen, mulighed for at videreudvikle dig via kurser. Derudover vil du opleve et samarbejde med andre aktører i kommunen og eksterne parter. Dit arbejde som pædagogisk assistent vil blive værdsat på din arbejdsplads, og du har rig mulighed for at arbejde tværfagligt med dine kollegaer.

 

Citat
Der er en tryghed ved at være i det kommunale. Der er så mange muligheder, så man kan altid finde sin vej. Sikkerheden og de ordentlige arbejdsforhold værdsætter jeg. 
Morten, pædagogisk assistent 

 

Som pædagogisk assistent får du ansvar, men du er aldrig alene. Du har altid kollager, som du kan sparre med og spørge til råds. Ens for alle i kommunen er kerneopgaven: give borgerne et godt liv. Du vil være med til at møde borgerne i øjenhøjde og fremme deres livskvalitet mest muligt.