Spring til indhold

Mød Daniel

Daniel arbejder som social- og sundhedsassistent (SSA) på et plejehjem i Odense kommune. Det har ikke været en direkte vej, han har haft ind i faget, men efter at have arbejdet et par år inden for en anden branche fandt han vejen ind som sundhedsfaglig. Høj faglighed og omsorg kendetegner Daniels hverdag og hans kald er at give sine borgere en dejlig hverdag.

Daniel er SSA i Odense Kommune
Daniel arbejder som SSA på plejehjem

Det lå ikke lige for, at Daniel skulle være SSA, da han gik ud af folkeskolen. Men efter at have uddannet sig som håndværker kunne han mærke en trang til at være noget for nogen og til at gøre noget for andre mennesker. Derfor tog Daniel et valg om at blive SSA – et valg han med tiden kun er blevet bekræftet i, var det rigtige.

Den høje faglighed og udvikling er med til at holde ham ved ilden. Det at have sine kollegaer tæt på er en vigtig faktor foruden det tværfaglige samarbejde og den hurtige sparring, man har kollegaerne imellem på et plejehjem. Derudover skal Daniel i sin hverdag være omstillingsparat og kunne sætte sig ind i mange ting for at kunne handle i de forskellige forløb, de arbejder med.

Citat
Jeg synes, at vores arbejdsplads er superskøn. Vi har en rigtig høj faglighed, og vi er derude for at hjælpe hinanden. Gennem min uddannelse og mit arbejde har jeg fundet ud af, hvor gyldent og fantastisk det er at arbejde indenfor faget. Jeg har det sådan, at jeg virkelig håber, at jeg, den dag jeg bliver gammel, møder én som mig. 
Daniel, SSA

Omsorg for andre mennesker

Man kan mærke på Daniel, at han er stolt af sit arbejde. Det er der også god grund til for samtidig med, at Daniel og hans kollegaer arbejder med en høj faglighed, har de også fokus på de menneskelige værdier og den omsorg, som deres fag også kræver.

Citat
Det er ikke nemt at blive gammel og ikke vide, hvad der skal ske. Det er derfor, jeg er der for at skabe tryghed og en dejlig hverdag.
Daniel, SSA

Daniel er glad for sin tilstedeværelse med borgeren og for det faktum, at han på trods af også at skulle håndtere andre opgaver, får lov til at være sammen med borgerne hele dagen. For det er hans mission at skabe et godt liv for de ældre på plejehjemmet:

Citat
Hvis jeg kan gøre deres liv lykkeligt, inden de skal herfra, så er jeg glad. Så må alt andet komme bagefter.
Daniel, SSA

Genveje