Spring til indhold
Nyhed

De små perler i Odense skal funkle

29-05-2024

Kultur og oplevelser skal fylde mere, og middelalderbyens fintmaskede passager, stræder og baggårde skal give lyst til at gå på opdagelse. Det er nogle af de anbefalinger, som en ny analyse af bymidtens rum og liv peger på.

stræde.jpeg

Odenses bymidte skal gøres endnu mere attraktiv. Her bliver kunst, kultur og turisme de store drivkrafter i fremtidens udvikling. Foto: Odense Kommune

Odenses bymidte har et stort potentiale og mange muligheder for at udvikle sig til at blive endnu mere attraktiv og oplevelsesrig. Det viser resultaterne af den nye byrums- og bylivsanalyse, som By- og Kulturforvaltningen har fået udarbejdet, og som onsdag blev præsenteret for By- og Kulturudvalget.

- Analysen viser, at vi skal tænke i helheder for at udvikle vores byrum og bringe nye steder i spil. Kulturen skal være med til at gøre vores byrum levende, og passager, stræder og baggårde kan give helt særlige oplevelser og vise Odense som en by med masser af kultur, livlig handel og kreativitet. Det skal være sjovt at være i byen - man skal kunne føle byen og have lyst til at opholde sig der. Det skal vi nu arbejde videre med, siger by- og kulturrådmand Søren Windell.

Analysen rummer seks anbefalinger og peger overordnet på, at kunst, kultur og grønt på nye måder skal ses og mærkes mere i byens rum og skabe særlige oplevelser af høj kvalitet - hele året. Bymidtens lokale og særlige identiteter kan igennem nye udviklingssamarbejder og investeringer bidrage til at skabe helt særlige steder at besøge og handle. Passager, stræder og baggårde er helt essentielle til at binde steder, oplevelser, handel og større destinationer sammen igennem nye oplevelsesforløb - for både lokale og turister.

Analysen skal bruges i det videre udviklingsarbejde for bymidten i Odense, hvor en samlet helhedsorienteret plan for bymidten skal vise, hvordan vi i fællesskab får skabt en endnu mere oplevelsesrig og attraktiv bymidte.

Lisbeth Feldskou der er projektleder i By- og Kulturforvaltningen peger på, at der skal nye samarbejder til for at skabe de nye byrum og passager for fremtidens bymidte.

- Analysen peger blandt andet på, at kunst, kultur og turisme bliver det drivende i udviklingen af en oplevelsesrig bymidte, og her kan netværket af passager binde byen bedre sammen, skabe liv uden for de store hovedfærdselsårer og give anledning til at gå på opdagelse. Det kræver nye og fælles samarbejder, hvis vi skal udfolde de store potentialer byen gemmer på, siger hun.

Den verdenskendte arkitekt og byrumsekspert Jan Gehl har givet sit bidrag til bymidtens udvikling sammen med borgere, foreninger og aktører fra Odense, og selve analysen er udarbejdet af BARK Rådgivning i samarbejde med Odense Kommune.

Læs Byrums- og bylivsanalysen her:

Odense bymidte - Situationsanalyse med fokus på byrum og byliv

Kontaktinformation

Rådmand Søren Windell, tlf. 3070 3693

Projektleder Lisbeth Feldskou, tlf. 24 92 19 93