Spring til indhold
Nyhed

Helene Bækmark bliver ny direktør for Sundhedsforvaltningen i Odense Kommune

23-11-2023

Ny administrerende direktør for Sundhedsforvaltningen i Odense Kommune bliver Helene Bækmark, som kommer fra en stilling som social- og arbejdsmarkedsdirektør i Randers Kommune. Helene Bækmark tiltræder stillingen 1. januar 2024.

Helene Bækmark_foto.jpg

Helene Bækmark kommer fra en stilling som social- og arbejdsmarkedsdirektør i Randers Kommune

Et enigt byråd besluttede onsdag den 22. november at ansætte Helene Bækmark som ny adm. direktør i Sundhedsforvaltningen i Odense Kommune. Efter årsskiftet vil hun stå i spidsen for ca. 800 medarbejdere, der hver dag går på arbejde for at bidrage til odenseanernes sundhed.

Sundhedsforvaltningen er omdrejningspunktet i Odense Kommunes arbejde på sundhedsområdet ved dels at være ansvarlige for en lang række sundhedsopgaver og -tilbud til borgerne og dels ved at sikre sammenhæng på tværs af kommunens øvrige forvaltninger.

Borgmester Peter Rahbæk Juel ser frem til samarbejdet med Helene Bækmark:

- Sundhedsområdet er kernevelfærd, og velfærd har højeste prioritet for store dele af Byrådet. Lige fra genoptræning til børn og unges mentale mistrivsel til alle de andre vigtige sundhedsopgaver. Derfor har vi også lagt ansvaret for kommunens arbejde med sundhed i Odense i en ny styrket Sundhedsforvaltning. I det velfærdsarbejde får den kommende nye direktør for forvaltningen en helt afgørende nøglerolle i vores arbejde med sundhed i byen.

Rådmand for Sundhedsforvaltningen Tommy Hummelmose deler glæden ved ansættelsen af Helen Bækmark som forvaltningens nye direktør:

- Helene er en faglig kapacitet ud over det sædvanlige, og har på fornemmeste vis demonstreret, at hun er i stand til både at drive og udvikle en kompleks velfærdsforvaltning med lige dele sikker drift og innovation. Jeg er overbevist om, at vi med Helene får vi en sikker hånd på rattet, samtidig med at vi får en direktør, der kan nytænke den kommunale sundhedsopgave til gavn for borgerne i vores by. Jeg ser meget frem til samarbejdet med Helene.
 

Helene Bækmark er indtil årsskiftet social- og arbejdsmarkedsdirektør i Randers Kommune, og har være kommunaldirektør i Faaborg-Midtfyn Komme og adm. direktør i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning samt direktør for Pleje, Sundhed og Arbejdsmarked i Fredericia Kommune.

- Det føles lidt som at vende hjem, og det har haft afgørende betydning for mig, da jeg valgte at søge stillingen som direktør i Sundhedsforvaltningen. Odense Kommune er en fantastisk arbejdsplads, og jeg glæder mig til på ny at være med til at flytte Odense fremad i overensstemmelse med de politiske visioner. Og så glæder jeg mig til at bidrage med den erfaring, jeg yderligere har opbygget, siden jeg for godt otte år siden forlod kommunen, siger Helene Bækmark og tilføjer:

- Sundhedsområdet er et vigtigt område for kommunerne i de kommende år. I det nye år skal vi forholde os til en reform af sundhedsvæsnet, og der skal vi i Odense være helt klar til at være aktive medspillere i indretningen af fremtidens nære sundhedsvæsen. Det glæder jeg mig til at løfte sammen med forvaltningens ledere og medarbejdere i Sundhedsforvaltningen.

Helene Bækmark har en baggrund som cand.jur. fra Københavns Universitet og er efteruddannet på bl.a. Harvard University's John F. Kennedy School of Government, INSEAD og Philadelphia University i et samarbejde med Copenhagen Business School. Helene Bækmark har siden 2006 bestredet direktørstillinger i danske kommuner med ansvar for eller i tæt berøring med sundhedsområdet.

Helene Bækmark er gift og har to børn.

Kontaktinformation

Sundhedsforvaltningen, Odense Kommune

Presseansvarlig: Joachim Næshave Christensen, tlf.: 20231736, mail: joahc@odense.dk