Spring til indhold
Nyhed

Arkitektur i verdensklasse: Odense præmierer byens bedste arkitektur

18-09-2023

Efter nogle års pause skal de seneste års bedste arkitektur igen præmieres i Odense Kommune. Arkitekturpris Odense 2023 belønner det bedste nybyggeri, renovering og uderum som en del af Arkitekturens Dag den 2. oktober.

Arkitektur Odense.jpg

Odense Kommune vil efter nogle års pause igen præmiere byens bedste byggerier, renoveringer og uderum. Foto: Odense Kommune

Den bedste nye bygning, det bedste uderum og den bedste renovering. Det er de tre kategorier, som Odense Kommune vil finde sine vinderprojekter i, når den gode arkitektur bliver fejret mandag den 2. oktober på Arkitekturens Dag, hvor man landet over sætter fokus på arkitektur.

Odense Kommune har en lang tradition med at præmiere byens bedste byggerier, men siden 2019 har præmieringen ligget på køl - blandt andet på grund af Covid-19. Nu vender traditionen tilbage, og priserne skal være med til at understøtte bystrategien og sætte fokus på kvaliteten i byens byggerier. Derfor fejrer Odense Kommune den gode arkitektur ved at invitere til en festlig fejring af byens arkitektur, bygherrer og arkitekter. Det sker i festsalen på Odense Rådhus fra klokken 16 til 18.

Det er et skarpt felt, som Odense Arkitekturråd har skulle udpege vinderne blandt.

-       Der er sket meget i Odense siden 2019. Overalt skyder nye byggerier op, og flere er på vej. Vi vil gerne sikre mere arkitektonisk kvalitet i byggeriet, for det fortjener byen og borgerne. Heldigvis ser vi mere og mere kvalitet i byggerierne, og derfor sætter vi også fokus på arkitekturen med denne pris. Det er vigtigt at hylde de ambitiøse og dygtige arkitekter, som gør Odense til noget helt særligt, og jeg glæder mig til at se, hvordan vores arkitekturråd har vurderet det stærke felt, siger by- og kulturrådmand, Søren Windell (C).

Foruden prisuddelingen vil man kunne opleve et spændende oplæg om arkitektur med fokus på Odense, og efter prisuddelingen er der afsat tid til at studere de indstillede projekter opsat på plancher. Desuden vil man kunne møde dele af Odense Arkitekturråd og andre arkitekturinteresserede borgere.

Odense Kommune er vært ved lidt at spise og drikke efter prisuddelingen.

Arrangementet er åbent for alle, men på grund af et begrænset antal pladser, er det nødvendigt at tilmelde sig på følgende link: ivservice.nemtilmeld.dk/553/

Kontaktinformation

Søren Windell, By- og Kulturrådmand, tlf. 3070 3693

Anette Kold, afdelingschef, Byudvikling, tlf. 2228 7727