Spring til indhold
Nyhed

Uden en tone i livet? Odense Musikskole byder alligevel indenfor

16-05-2022

Kan en 3-årig spille suzuki-violin, og hvordan lyder "Velkommen til Medina" på klarinet? Lørdag den 21. maj 2022 holder Odense Musikskole "Musikskolens Dag", og hvad end du er født med musik i blodet eller blot elsker at synge, har Odense Musikskole plads til dig.

Billede af fem unge mennesker i et band på en scene

Foto: Odense Musikskole

"Musikskolens Dag" er musikskolens årlige festdag, hvor alle, der er interesserede i musik, er inviteret indenfor til at høre koncerter og få et indtryk af, hvordan det er at gå til musik i musikskolen.

Man behøver ikke kunne læse noder eller være god til et bestemt instrument for at starte i musikskolen. Det vigtigste er at have lyst til, at musik skal være en del af ens liv, mener børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen, der holder velkomsttalen ved Åbent Hus-arrangementet.

- Børn og unge har musik i ørerne, når de er på farten, når de bevæger sig rundt i Odenses butikker, og når radioen spiller, mens de laver mad. Musik er her, der og alle vegne og er en ledsager i hverdagen og på alle de mærkedage, man gennemlever i et liv. Når man selv er med til at skabe musikken, som børnene kan hos Odense Musikskole, så kan musik blive endnu mere betydningsfuldt. I tilgift får børnene i musikskolen også nye fællesskaber på tværs af skolerne og andre fritidsinteresser, siger Susanne Crawley Larsen. 

Børn får musikalske venskaber på tværs af byen

Alfred på 12 år er en af de børn, der hver tirsdag tilbringer et par timer i musikskolen, hvor han spiller i band. Odense Musikskole har nemlig ikke kun bekræftet ham i hans passion for musik, men også givet ham helt nye venskaber.

- Jeg spillede lidt trommer derhjemme selv. Så tænkte jeg, at det ville jeg gerne blive bedre til, så jeg begyndte på musikskolen. Da jeg så startede, opdagede jeg, at det var virkelig fedt at spille sammen med andre. Nu har vi et band, hvor der både er trommer, klaver, bas og sang. Vi bliver alle sammen bedre af at spille sammen, og så er vi blevet gode venner, selvom vi til hverdag ikke går på samme skole, fortæller Alfred Dal.

Et uforpligtende møde med musikkens magi

Hvis du følger lysten til et uforpligtende møde med musikkens verden den 21. maj, bliver det svært at holde rytmen væk fra fødderne. Du kan nemlig opleve ca. 400 elever i alle aldre, på alle musikalske niveauer og på stort set alle slags instrumenter spille koncerter fra hele seks udendørs og indendørs scener.

Du kan også få en snak med en lærer, se undervisningslokalerne eller tale med en elev om, hvordan det er at spille i musikskolen.

På dagen kan du bl.a. opleve:

 • Velkomst ved Børn- og Ungerådmand Susanne Crawley på den store udendørs scene kl. 10.30.
 • Et festligt lærerband spiller op til sanglege for hele familien på den store scene.
 • Musikskolens mange bands, orkestre, ensembler og kor give den gas fra seks forskellige scener, ligesom også rigtig mange soloelever får chancen for at optræde den dag.
 • Musikskoleelever i alle aldre spille - fra de yngste suzuki-violin-elever på bare 3 år til Genrationsorkestrets ældste deltager på 72 år.
 • Generationsorkestret deltager for første gang på Musikskolens Dag. I orkestret spiller alle aldersgrupper sammen fra 8-80 år, og orkestret har netop spillet dobbeltkoncert sammen med det fynske ungdomssymfoniorkester CNUS (Carl Nielsen Ungdomssymfoniorkester) i Odense Koncerthus.
 • Blæserklassen, som består af hele 5. årgang fra Korup Skole, spiller koncert. Samtlige elever på 5. årgang har instrumentalundervisning som led i et skolesamarbejde mellem musikskolen og Korup Skole.
 • Kom og hør "Klarinetter i alle størrelser," som netop har spillet sammen i et stort klarinetorkester på 70 mand til Musikskolernes Dage i TIVOLI.

Fakta

 • Odense Musikskole afholder "ÅBENT HUS på Musikskolens Dag" lørdag den 21. maj 2022 kl. 10.30-14.30 på Østre Plads i Danmarksgade 10.
 • Det er gratis at deltage og kræver ikke tilmelding.
 • Man kan tage hele familien med på Musikskolen Dag - alle er velkomne.
 • Der er mulighed for at købe mad og drikke hele dagen.
Kontaktinformation

Susanne Crawley Larsen, børn- og ungerådmand, mobil: 30604419.

Maibrit Baagøe Schmidt, souschef på Odense Musikskole, mobil.: 30627949, mail: mbs@odense.dk.