Spring til indhold
Nyhed

Tysk elektro-legende kommer til Odense i maj

28-04-2022

Robotbyen Odense hyldes med talk og koncert med tidligere Kraftwerk-medlem Wolfgang Flür

Wolfgang Flüür.jpg

Kraftwerks Wolfgang Flür er hovednavnet på festivalen, hvor han optræder med talk og Kraftwerks og egne numre.

Odense står i robotternes tegn, når festivalen EXPO:Robotics går i luften med koncerter og kulturelle events med fokus på robotter og teknologi den fredag og lørdag den 20. og 21. maj.

Festivalen sætter fokus på Odense som Danmarks førende robotby med et program i robotternes tegn gennem en række kulturelle events med talk og koncerter, som favner både det spirende vækstlag i elektronisk musik og det tidligere Kraftwerk-medlem Wolfgang Flür.

"Festivalen EXPO:Robotics illustrerer bredden og dybden i kulturlivet i Odense. En kunstner som Wolfgang Flür har international appel i et program, hvor også det lokale vækstlag bidrager. Festivalen favner talks og flere genrer i kombination med robotteknologien, som Odense er stærk på," siger by- og kulturrådmand Søren Windell (C).

Talk og koncert med Kraftwerk-medlem

EXPO:Robotics præsenterer den spirende og talentmasse inden for kunst- og musikmiljøet på Fyn, og det historiske, musikalske vingesus kommer lørdag den 21. maj med det tidligere medlem af Kraftwerk. Wolfgang Flür kommer til Kulturmaskinen med et audio-visuelt show med egne værker og numre af Kraftwerk, som demonstrerer, at Kraftwerks musik efter fem årtier stadig er forud for sin tid.

Forinden giver Wolfgang Flür en talk om Kraftwerk og bandets betydning for den elektronisk musik og ikke mindst om kunstnerens forhold til robotter, der altid har været fundamentalt for Kraftwerks visuelle koncept. Inden Wolfgang Flür går på scenen bliver publikum varmet op med "robotpop" fra det danske band ManMindMachine og den lokale musiker Bach. 

Morgendagens talenter optræder fredag den 20. maj i skikkelse af kunstnere fra den elektroniske musiklinje fra Syddansk Musikkonservatorium i Esbjerg, og de giver deres bud på næste generations elektroniske musik med input fra deres mentor, den kendte komponist og lydkunstner Karsten Pflum.

Som optakt til koncerten med Wolfgang Flür kan man på Odense Musikbibliotek boltre sig sci-fi-oplevelser. Odense Filmværksted har gravet ned i sci-fi filmkatalog og byder på et program bestående af tre sci-fi kortfilm fra de danske filmværksteder (Odense Filmværksted, Aarhus Filmværksted og Filmværkstedet København). Filmhistoriker, musikolog og sci-fi-ekspert Nicolas Barbano byder på en perlerække af musikalske højdepunkter fra sci-fi filmhistorien, inden den maskeklædte trio Circuit Odyssey leverer en totaloplevelse i af koncert og live performance.

Hylder robothovedstaden
Teamleder for Odense Musikbibliotek, Niels Mark, er blandt initiativtagerne til festivalen, og han ser Expo:Robotics som en naturlig forlængelse af musikbibliotekets fokusområder.

"Et af musikbibliotekets vigtige strategiske mål er at sætte fokus på store kulturelle oplevelser fra branchens øverste hylde, men i mindst lige så høj grad også fra det kulturelle vækstlag i Odense og resten af landet. Derfor er vi enormt glade for at realisere festivalen," siger Niels Mark.

Målet med EXPO:Robotics er også at hylde Odense som robot-hovedstad ved at zoome ind på robotternes rolle i kunst og musik og skabe kreative partnerskaber. I krydsfeltet mellem videnskab, kultur og erhverv vil festivalen sætte fokus på teknologiens betydning og muligheder inden for kunsten, men omvendt også for kunstens evne til at inspirere til udvikling af teknologien. Tommy B-Kuhlmann står bag Danish Electro, som er samarbejdspartner i festivalen og glæder sig over kombinationen af kunst og robotter.

"Odense har i dén grad formået at sætte sig i spidsen inden for udviklingen af robotteknologi. Det kan vi være stolte af, og det vil vi med dette arrangement gerne vise for et bredere publikum. Bag teknologien står en lang række kreative og krøllede hjerner, der tør tænke anderledes, og det er derfor heller ikke overraskende, at kunsten også i høj grad har taget det til sig. Med dette arrangementet sætter vi fokus på det kreative og nytænkende, som robotindustrien også repræsenterer," siger Tommy B-Kuhlmann.

 Programmet vil løbende blive opdateret på: http://expo-robotics.dk/

Kontaktinformation

Rådmand Søren Windell på tlf. 3070 3693

Teamleder Niels Mark, Odense Centralbibliotek, på tlf. 6069 3888