Spring til indhold
Nyhed

Odense står sammen for Danmarks krigsveteraner

25-08-2022

I et tæt samarbejde med erhvervsliv og Danmarks Idrætsforbund går Odense Kommune, Odense Bulldogs og Odense Boldklub ind i kampen for at skabe opmærksomhed om de fynske soldaterveteraner gennem Veteran Match 2022.

Veteran Match favner både hyldestkampe og jobmatch-dage for at hjælpe de veteraner, der i dag står uden for arbejdsmarkedet. Mange af dem kæmper en daglig kamp som følge af militære udsendelser, der har givet ar på krop og sjæl.

- De seneste år har Veteran Match sendt en række skadede og ledige veteraner i beskæftigelse. Mange af dem lider af PTSD som følge af deres fortid, og for disse veteraner er det altafgørende at have noget at stå op til. Vi er taknemmelige for, at klubber og kommuner over hele landet deler vores ønske om at hjælpe veteranerne videre i tilværelsen, og vi satser på at få skabt en masse gode match, siger Frans Hammer, næstformand i DIF og medlem af styregruppen bag Veteran Match.

To hyldestkampe

I Odense afvikles Veteran Match 2022 hen over september måned, hvor det skydes i gang med en hyldestkamp i forbindelse med OB - F.C. København, inden der den 21. september er jobmatchdag på Nature Energy Park. Ved udgangen af måneden hyldes veteranerne desuden til ishockeykampen mellem Odense Bulldogs og Frederikshavn White Hawks.

- I Odense har vi et fantastisk fællesskab, og derfor er vi også rigtig glade for, at vi sammen med vores lokale venner i Odense Bulldogs og Odense Kommune kan bakke op om Veteran Match 2022. Jeg mener, det er et stærkt signal, når vi står sammen for at bakke op om projektet, og det understreger både vigtigheden og nødvendigheden af denne indsats, siger kommerciel chef i OB, Jack Jørgensen.

Også hos Odense Bulldogs ser man frem til at hylde de danske soldaterveteraner:

- Det er glædeligt, at vi i Odense igen i år står sammen med Odense Boldklub og Odense Kommune om vores veteraner og i fællesskab sætter fokus på projektet og vigtigheden heraf. Det betyder meget for os, at vi kan medvirke til at skabe en bedre tilværelse for veteranerne, og vi håber og tror, at denne indsats kan skabe flere muligheder for vores veteraner, siger Ole Nielsen, adm. direktør hos Odense Bulldogs.

Veteraner og virksomheder matches

Ved jobmatch får veteranerne mulighed for at blive klogere på jobmulighederne hos sponsorerne i OB, der alle samles til jobmatch på Nature Energy Park, mens Odense Kommune bidrager med jobkonsulenter for at sikre de bedst mulige match. 

- Veteranerne har gjort en kæmpe indsats for Danmark, så det er i den grad på sin plads, at vi som by hædrer dem på både fodbold- og isstadion, og at vi gør en ekstraordinær indsats for at hjælpe dem i job. Det skylder vi veteranerne. Samtidig er det her en god chance for nogle af byens virksomheder til at sikre sig dygtige og loyale medarbejdere, siger beskæftigelses- og socialrådmand Christoffer Lilleholt.

Veteraner, der ønsker at deltage i jobmatch, kan tilmelde sig ved at klikke på dette link

Kontaktinformation

Christoffer Lilleholt, Beskæftigelses- og socialrådmand, Odense, mobil 30604356

Ole Nielsen, Adm. direktør, Odense Bulldogs, mobil 40837949
Jack Jørgensen, Kommerciel Chef, OB, mobil 51808818