Spring til indhold
Nyhed

Odense Kommune genopliver traditionen med festlig blå mandag

28-04-2022

Under corona-pandemien har mange traditioner været sat på pause på grund af nedlukninger og forsamlingsforbud. Det er eksempelvis gået hårdt ud over konfirmandernes blå mandagstraditioner, som har været aflyst eller neddroslet de sidste par år. I år er det igen muligt for de unge mennesker at mødes på tværs af byen til fest og dans, når ungdomsskolen, UngOdense, atter åbner dørene op for deres blå mandagsarrangementer.

diskotek fest.jpg

Foto: Colourbox

Snart kan odenseanerne opleve årets konfirmander i højt humør i gaderne, når blå mandag nærmer sig med hastige skridt. I mange år har unge mennesker haft festlige afslutninger på deres blå mandage, og de traditioner håber UngOdense, at der kan pustes liv i igen i år:

- Det vil være ærgerligt, hvis en tradition, hvor unge mennesker har det sjovt, dør ud, fordi corona har taget gassen ud af ballonen. Der er sikkert mange, der har tænkt i andre baner, fordi man nu i flere år har skullet planlægge lidt anderledes. Derfor er der nok heller ikke så mange, der er opmærksomme på, at det igen i år er en mulighed at deltage i ungdomsskolens fede arrangementer, siger ungdomsskoleleder Carsten Djursaa.

Unge kan igen give den gas på dansegulvet med gamle og nye venner

De følgende tre mandage er UngOdense vært ved festlige aftenarrangementer på Magasinet og Posten, hvor de kendte danske sangere Bro og Mads Christian optræder. Til tonerne af dem kan konfirmanderne mødes på tværs af byen for at give den gas på dansegulvet som afslutning på en uforglemmelig dag. 

Lederen af UngOdense håber, at der kommer skub i tilmeldingerne her i de sidste uger op til.

- Det er vigtigt for os, at vi i Odense får skabt nogle festlige blå mandage i trygge rammer. Til konfirmandfesterne vil der både være diskotek og konkurrencer for konfirmanderne og deres klassekammerater. Arrangementerne er lukkede, og der vil være medarbejdere fra ungdomsskolen til stede, ligesom de vil være at finde i eftermiddagstimerne rundt omkring i Odense Centrum for at være med til at sikre, at de unge får en god og tryg oplevelse på deres blå mandag, siger Carsten Djursaa.


Fakta

  • Der er arrangementer på Magasinet og Posten mandag den 2. maj, 9. maj og 16. maj i tidsrummet 19-22.30. Man kan læse mere om arrangementerne og tilmelding på hjemmesiden  eller i folderen, der er vedhæftet som fil nedenfor
  • Arrangementerne på Magasinet og Posten vil være lukkede, dvs. kun for elever fra 7. klasse i Odense - både de, der skal konfirmeres, og de, der ikke skal. Eleverne skal sammen med billetten kunne fremvise sygesikringsbevis ved indgangen
  • Ved alle tre arrangementer optræder Bro og Mads Christian.
Kontaktinformation

Spørgsmål til arrangementerne kan rettes til UngOdense på tlf. 63757777
Ved spørgsmål til pressemeddelelsen kan viceungdomsskoleleder på UngOdense, Connie Winther, kontaktes på tlf. 29464372