Spring til indhold
Nyhed

Odense byder internationale medarbejdere velkommen

21-09-2022

En varm velkomst og et kig på alt det, som Odense har at byde på. Det er meningen med Odenses International Welcome Day, hvor godt 200 internationale medarbejdere og deres familier får mulighed for at møde en lang række af de tilbud, der er i Odense indenfor uddannelse, frivilligt arbejde, idræt, sociale arrangementer og kulturliv. Formålet er klart: De internationale medarbejdere skal falde godt til i Odense, så de lokale virksomheder kan bevare vigtig arbejdskraft.

Specialiserede internationale medarbejdere er en vigtig del af succesen, når Odenses virksomheder indenfor for eksempel robotteknologi, IT og forskning vokser og skaber vækst.

Derfor deltager Odense naturligvis også i den nationale Welcome September måned, hvor der over hele Danmark laves arrangementer for at tage godt imod de internationale medarbejdere i håb om, at de og deres familier falder godt til.

Det er vigtigt at de internationale medarbejdere føler sig velkommen, for virksomhederne kan ikke undvære den internationale arbejdskraft, forklarer Christian Tvede, der er chef for People, Love & Culture i IT-virksomheden Umbraco.

-       For Umbraco er det helt essentielt at vi har international arbejdskraft. 75% af vores omsætning kommer fra export til mere end 100 lande. Uden international arbejdskraft kan vi simpelthen ikke levere og servicere udlandet på en konkurrencedygtig måde, siger Christian Tvede.

Mødes i Borgernes Hus

I Odense inviteres de internationale medarbejdere og familier indenfor på Borgernes Hus lørdag den 24. september, og her kan de møde mere end 40 lokale organisationer, klubber og foreninger, der dækker alt fra australsk fodbold over Odense Symfoniorkester til Odense Iværksætterservice.

På byens vegne vil beskæftigelses- og socialrådmand Christoffer Lilleholt byde de internationale velkommen:

-       Alle virksomheder har brug for dygtig og kvalificeret arbejdskraft, og i mange tilfælde er de internationale specialister helt afgørende for forretningen. Derfor er det enormt vigtigt, at vi som by tager godt imod den internationale arbejdskraft og deres familier, så de falder godt til her. Samtidig bliver Odense også menneskeligt og kulturelt en rigere by af at tage imod nye internationale indbyggere. Jeg glæder mig meget til at tage byde de internationale medarbejdere velkommen, siger Christoffer Lilleholt.

Arrangementer landet over

Landet over er der 70 arrangementer som en del af Welcome September, i Odense er det International Community Odense, der arrangerer sammen med Odense Hovedbibliotek. International Community Odense er en kommunal enhed, der i samarbejde med en lang række virksomheder og institutioner fokuserer på at hjælpe internationale medarbejdere på plads i Odense. Det sker blandt andet ved at hjælpe med at finde en bolig, at hjælpe medrejsende ægtefæller med at finde job og ved at dyrke og styrke sociale netværk for internationale i Odense.

Læs mere om International Welcome Day på linket her

Kontaktinformation

Christoffer Lilleholt, Beskæftigelses og socialrådmand, Odense, mobil 3060 4356

Christian Tvede, Chef for People, Love & Culture, Umbraco, mobil 2423 2498

For praktiske spørgsmål om arrangementet, kontakt:

Julie Fuglsang Fink, Chefkonsulent, International Community Odense, mobil 51165018