Spring til indhold
Nyhed

Kongens Have bliver midlertidigt navngivet Kyivs Have

03-03-2022

I marts bliver Kongens Have i Odense navngivet Kyivs Have i sympati med det ukrainske folk.

Ideen kommer fra by- og kulturrådmand Søren Windell for at støtte Ukraine og indsamlingen fra Røde Kors Odense til fordel for ukrainerne, og borgmester Peter Rahbæk Juel bakker op om markeringen.

- I marts vil vi kalde Kongens Have for Kyivs Have i sympati med det ukrainske folk, og det er planen, at for hver 100 kroner, som bliver samlet ind, hænger vi et gult eller blåt bånd på træerne i haven. Det skal minde os om opbakningen til et europæisk demokrati, dets leder og regering og ikke mindst dets folk, siger by- og kulturrådmand Søren Windell (K) og borgmester Peter Rahbæk Juel (S) i en fælles udtalelse.

Odense Kommune flager i denne tid for Ukraine med det ukrainske flag fra Rådhuset på Flakhaven og  fra Odense Slot ved By- og Kulturforvaltningen.

Odense Kommune bakker desuden op om den indsamling, som Røde Kors Odense har lavet til fordel for ofrene for krigen i Ukraine. Tanken er at markere indsamlingen og ofrene med blå og gule bånd på træerne i haven, som i marts bliver kaldt Kyivs Have. Det er desuden tanken, at Ungdommens Røde Kors står for at hænge båndene op.

Odense Kommune har af Politiets Administrative Center som øvrige offentlige myndigheder og private fået tilladelse til at flage med det ukrainske flag fra 2. marts til 16. marts som støtte til Ukraine i anledning af landets helt ekstraordinære situation med Ruslands invasion af landet.

Røde Kors samler ind til ofrene for krigen i Ukraine via mobilepay på nummer 38409 eller via bankoverførsel med reg. nr. 4183 og kontonummer 9230009721.

Kontaktinformation

Rådmand Søren Windell via presserådgiver Morten Vilsbæk på 6551 2080.

Borgmester Peter Rahbæk Juel via presserådgiver Signe Kirstine Andersen på 29 60 53 34.