Spring til indhold
Nyhed

Det Rygende Barn blev budt velkommen på Odense Banegård Center

08-06-2022

Skulpturen Det Rygende Barn vil i juni måned være opstillet på Odense Banegård Center for at sætte fokus på Danmarks kedelige verdensrekord i tidlig rygestart med et gennemsnit på 16,4 år. Skulpturen blev i dag officielt budt velkommen af Odense Kommunes Sundhedsrådmand Tommy Hummelmose sammen med Kræftens Bekæmpelse, Røgfrit Odense og omkring 20 elever fra Hjalleseskolen.

Det rygende barn

Frem til d. 24. juni kan skulpturen 'Det Rygende Barn' opleves på Odense Banegård Center for at sætte fokus på Danmarks kedelige verdensrekord i tidlig rygestart med et gennemsnit på kun 16,4 år.

Det Rygende Barn er en del af initiativet Røgfri Fremtid, der er startet af Kræftens Bekæmpelse og Trygfonden, og hvor Odense Kommune har været partner siden 2017.

Det Rygende Barn skal sættes fokus på tidlig rygestart 

Skulpturen blev officielt budt velkommen i dag ved et velkomstarrangement med deltagelse fra blandt andre elever fra Hjalleseskolens 8.a, Kræftens Bekæmpelse, Røgfrit Odense og Odense Kommunes Sundhedsrådmand Tommy Hummelmose, som glæder sig over initiativet:

"Jeg er glad for, at vi har fået skulpturen her til Odense. Med den får vi en god anledning til at sætte endnu mere fokus på det vigtige arbejde med at få nedbragt antallet af rygere i vores by. Vi arbejder målrettet med vores rygeindsatser, og heldigvis kan vi se, at det går den rigtige vej. Men vi er ikke i mål endnu", udtaler Sundhedsrådmand Tommy Hummelmose.

Odense skal være røgfri i 2030

Odense Byråd har en vision om, at Odense skal være røgfri i 2030 med den første røgfrie generation i 2025, hvilket betyder, at ingen børn og unge ryger i 2025. Røgfrit Odense er sat i verden for at være med til at realisere den vision.

"Initiativet Røgfrit Odense blev skabt som led i ambitionen om at gøre vores by røgfri. Vi arbejder hver eneste dag i samarbejde med vores partnere om råd, vejledning og gratis stop-forløb for at hjælpe vores borgere af med afhængigheden. Man er altid velkommen som borger til at kontakte os i Røgfrit Odense for at få hjælp til at kvitte tobakken", lyder det fra Anette Stensgaard, der er øverste leder af Røgfrit Odense.

Kræftens Bekæmpelse er glade for modtagelsen

Kræftens Bekæmpelses lokalafdeling i Odense deltog også i dagens velkomstarrangement, og formand Jan Engel Andreasen er glad for, at Odense Kommune og Odense Banegård Center har tilbudt Det Rygende Barn husly i de kommende uger:

"Det Rygende Barn er et af mange initiativer, som vi har iværksat for at sætte fokus på de alvorlige konsekvenser, der er ved at ryge. Både i Odense og på landsplan viser de seneste tal, at antallet af unge rygere falder, og det er rigtig godt. Men der er lang vej endnu, og vi skal gøre endnu mere, hvis vi vil rygning til livs blandt de unge. Derfor er vi glade for, at Det Rygende Barn er kommet til Odense, og vi håber mange vil komme forbi og se det", fortæller Jan Engel Andreasen, formand for Kræftens Bekæmpelse i Odense.

Odense Banegård Center blev som den første banegård i Danmark helt røgfri i 2014.

Læs mere om Det Rygende Barn og Røgfri Fremtid her.

Læs mere om Røgfrit Odense her.

Kontaktinformation

Tommy Hummelmose (K), Sundhedsrådmand i Odense Kommune, via kommunikationschef Nicolai Svejdal på telefon 20 84 15 13 og mail nicos@odense.dk

Annette Stensgaard, sundhedsstrategisk leder og øverste leder af Røgfrit Odense, på telefon 30 30 49 27 og mail aste@odense.dk

Jan Engel Andreasen, formand Kræftens Bekæmpelse Odense, på telefon 26 24 43 51 og mail jan.engel.andreasen@gmail.com