Spring til indhold
Nyhed

Beboere genhuset på plejecenter efter fund af asbest på bo- og rehabiliteringstilbud

12-10-2022

10 beboere fra Bo- og rehabiliteringstilbuddet Bækholmen er genhuset i det tidligere plejecenter i Hjallese efter fund af asbest på den kommunale ejendom i Seden.

Ældre- og Handicapforvaltningen i Odense Kommune har i dag, onsdag den 12. oktober, informeret alle beboere og pårørende til beboere på Bækholmen om den midlertidige genhusning. Samtidig er medarbejdere fra By- og Kulturforvaltningen i Odense Kommune ved at undersøge mulighederne for at rense lokalerne, så beboerne kan komme fra de midlertidige boliger og tilbage til vante omgivelser i botilbuddet i Seden.

Mistanken om asbestfare på loftet opstod under en renovering af ejendommen i Seden, og siden har fagprofessionelle udført visuelle vurderinger og undersøgelser af, hvor asbestfibre ellers kunne befinde sig i bygningen. Prøver blev sendt til analyse for asbest, og den 11. oktober bekræftede prøvesvar tilfælde af asbestfibre i nogle af fælleslokalerne på Bækholmen. På den baggrund har Ældre- og Handicapforvaltningen i dag flyttet de 10 beboere til midlertidig genhusning i det tidligere plejecenter i Hjallese.

By- og Kulturforvaltningen bruger en ekstern rådgiver i sagen, og herfra er vurderingen umiddelbart, at fibrene kommer fra en gammel kilde, et gammelt asbesttag, som er fjernet.

Funktionsleder for Energi og vedligehold, Theis Falgreen, fra By- og Kulturforvaltningen fortæller:


- Vi ved på nuværende tidspunkt ikke, hvor meget asbest det konkret drejer sig om eller hvilken helbredsrisiko, det udgør. Det er vi ved at undersøge, ligesom vi nu går i gang med at rengøre og fjerne resterne af asbest, så beboerne trygt kan vende tilbage. Bedste bud nu er, at det vil tage 3-4 uger, men det kan godt vare længere", siger Theis Falgreen.

Ældre- og Handicapforvaltningen arbejder på at sikre beboerne de bedste forhold i de nye lokaler på det tidligere plejecenter, oplyser Vagn Hansen, som er forløbschef i Ældre- og Handicapforvaltningen:

Vores fokus lige nu er at skabe ro og tryghed for medarbejderne og beboerne. Det faste personale følger med derud, og vi indsætter ekstra nattevagter for at sikre tryghed blandt beboerne", fortæller Vagn Hansen.

Kontaktinformation

Ved spørgsmål vedrørende bygningen eller risikoen ved asbest kontakt da:

Theis Falgreen, funktionsleder for Energi og vedligehold.

Tlf.: 20 28 94 03

Ved spørgsmål vedrørende beboerne og deres situation kontakt da:

Vagn Hansen, forløbschef i Ældre- og Handicapforvaltningen

Tlf.: 21 67 17 39