Spring til indhold
Nyhed

Uge 5 er Ordblindeuge i Odense

01-02-2021

I den første uge af februar sætter Ungdommens Uddannelsesvejledning Odense fokus på information til ordblinde elever og deres forældre.

Overgangen mellem grundskole og ungdomsuddannelse kan være udfordrende for ordblinde elever. Derfor afholder UUO årligt orienteringsmøde for ordblinde elever og deres forældre, hvor deltagerne får generel orientering om, hvad man som elev og forældre skal være opmærksom på i overgangen fra grundskole til ungdomsuddannelse.

På grund af coronasituationen i Danmark er dette møde ikke muligt i år, og UUO har derfor i stedet dedikeret uge 5 til at være ordblindeuge.

Det betyder, at hele uge fem dedikeres til at orientere elever og forældre via film på UUO's hjemmeside og Facebookside.

Her vil man blandt andet kunne se en velkomst fra beskæftigelses- og socialrådmand Brian Dybro:

- I uge 5 sætter Ungdommens Uddannelsesvejledning i Odense, Assens, Nordfyn og Nyborg sammen med ungdomsuddannelserne og 10. klasse fokus på støtte til ordblinde. Du skal måske i gang med en ungdomsuddannelse, og der kan være spørgsmål som du som ordblind eller dine forældre mangler svar på. Du har måske længe vidst, at du er ordblind, og har fået træning i at bruge hjælpemidler i skolen, når du læser og skriver. Og her er det vigtigt at vide, at du på din vej videre på en ungdomsuddannelse vil møde uddannet personale, der kan hjælpe dig, når du starter, siger Brian Dybro.

De øvrige videoer vil indeholde:

·       Film fra UUO om støtte i overgangen

·       Film om optagelse.dk

·       Orienterende film fra ungdomsuddannelserne

·       Film, hvor ordblinde elever udtaler sig

·       Andet relevant materiale

Derudover vil der løbende i ugen blive lagt materiale op som gode råd og forskning på ordblindeområdet og meget andet.

Se mere på https://www.uuo.dk og på https://www.facebook.com/UUO-Odense-og-Omegn-408589702954455

Læs mere på vores hjemmeside

Kontaktinformation

Spørgsmål til politiske kommentarer rettes til rådmand Brian Dybro på 24 62 11 18

Øvrige spørgsmål til ordblindeugen rettes til leder af UUO Jens Peder Andersen på 2488 5684