Spring til indhold
Nyhed

Udbrud med COVID-19 i Vollsmose

28-02-2021

Odense Kommune intensiverer nu indsatsen yderligere i Vollsmose i tæt samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed.

 

Hele weekenden er der blevet stemt dørklokker hos beboere i området for at dele informationsmaterialer ud og opfordre alle til at lade sig teste og gå i isolation, hvis den viser sig at være positiv. Fra på mandag vil yderligere op mod 50 personer fra Styrelsen for Patientsikkerhed deltage i den indsats, så budskaberne når bredt ud.

Odense Kommune har sørget for, at informationerne om test, isolation, afstand, håndsprit og mundbind er tilgængelig på flere sprog og trækker på alle de kendte indsatser, der før har bragt smitteudbrud i bydelen ned med succes. Det indebærer fx også kommunikation via sociale medier, opslag og netværk, øget testning, gadeplanmedarbejdere og samarbejde med foreninger.

Derudover har Odense Kommune søndag sendt alle borgere i Vollsmose en SMS med opfordring om at lade sig teste, for det er et afgørende skridt i at bekæmpe smitten, fortæller borgmester Peter Rahbæk Juel:

"Vi kan se, at jo mere vi informerer, jo flere møder nu op for at få taget en test. Det er rigtig vigtigt og et af vores bedste værktøjer til at bremse spredningen af Covid-19. Som vi har prøvet det før, så er det ved fælles hjælp, vi skal bekæmpe den her virus, og jeg kan kun opfordre alle til at alle sig test to gange om ugen - også selvom man ikke har symptomer", siger han.

Sideløbende intensiveres testkapaciten i området, så det er muligt hele ugen at blive PCR testet på Abildgårdskolen. Udviklingen følges tæt, og Odense Kommune er i løbende dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed for bl.a. at vurdere, om der bliver brug for at fx lukke institutioner eller andre af byens folkeskoler. 

Incidensen i Vollsmose er søndag 732,8 og må forventes at stige som følge at intensiveret testning.

Styrelsen for Patientsikkerhed og Odense Kommune opfordrer alle borgere både i Vollsmose og resten af byen til at lade sig teste flere gange om ugen, så smitten kan bremses, og udbruddet bringes under kontrol. Borgerne opfordres til at blive hjemme, indtil de har et negativt testsvar og fortsætte isolationen, hvis det påviser Covid-19.

Fakta om, hvor man kan lade sig teste:
 

  • Søndag den 28. februar er der PCR testmulighed på Abildgårdskolen kl. 09-18.00
  • kviktest på Ørbækvej 101 fra 08.00 - 20.00.

Husk mundbind og sygesikringskort. Ingen tidsbestilling.

I næste uge vil der mandag til søndag blive lavet PCR test på Abildgårdskolen i tidsrummet 09.00 - 18.00

Se mere om testmuligheder:
https://www.odense.dk/borger/sundhed-og-sygdom/covid-19-(corona-virus)/test-for-corona

Hvis du tester positiv: Smittet med Covid-19 - Styrelsen for Patientsikkerhed https://stps.dk/sitecore/content/corona/smittet-med-covid-19/?sc_lang=da