Spring til indhold
Nyhed

Stigende smitte i Vollsmose sogn giver anledning til bekymring

23-04-2021

En stigning i smitten i Vollsmose Sogn, får nu Odense Kommune til at intensivere indsatsen i sognet. Tidligere udbrud i sognet har vist, hvor hurtigt smitten kan sprede sig, derfor gribes der ind nu. Der er ligeledes opmærksomhed på Bolbro og Korsløkke sogn, hvor der også ses en højere smitte.

Der er sket en hurtig udvikling i smitten i Vollsmose Sogn. Sognet er steget til incidens 174 smittede per 100.000 indbyggere fredag. Samtidig ses der også 19 smittede på syv dage, hvilket givet en positivprocent  på 1,2.
 

Vollsmose Sogn holder sig fortsat under de krav som sundhedsmyndighederne har sat for nedlukning af et sogn; incidens på 400 eller mere, mere end 20 smittede de seneste syv dage og en positivprocent på 2,0. Dog kan der komme hurtig og voldsom stigning, hvilket er set før både i Vollsmose sogn og andre af landets sogne, der rummer store, tætbefolkede boligområder.

"Smitten kan sprede sig hurtigt, og det skal vi have stoppet. Lige nu ser vi, at det især er enkeltpersoner i forskellige husstande, der er smittet - men min bekymring er, at det hurtigt kan udvikle sig, så vi står i en mere alvorlig situation. Derfor er det vigtigt med en styrket indsats nu, inden vi rammer flere af de kriterier, der kan lukke et sogn. Det er det sidste, vi ønsker - ikke mindst fordi en nedlukning går hårdt ud over bydelens børn og unge. De skal ikke risikere at ikke kunne komme i skole eller til fritidsaktiviteter, og derfor er det nødvendigt at skrue op for indsatserne. I tæt samarbejde med civilsamfundet, der har ydet en fantastisk indsats over de sidste par måneder. Alle er klar over, vi ikke er helt i mål endnu, og derfor skal vi igen gøre os rigtig umage med at overholde alle restriktioner" siger borgmester Peter Rahbæk Juel.

På baggrund af udviklingen er der iværksat og forstærket tiltag og initiativer:

 • Skolelederne på skoler og ungdomsuddannelser i og omkring området er blevet orienteret om smitteudviklingen og risikoen for sognelukning, hvis ikke smitteudviklingen stoppes. Alle skoler har kommunikation til forældre med appel til at udvise skærpet opmærksomhed, at alle i husstand bliver testet to gange om ugen, og at man holder børn hjemme ved mistanke om smitte.
   
 • Kontakt til de største moskeer i og udenfor området. Alle orienterer deres menigheder om smittestigningen, ved såvel fredagsbøn, som på digitale platforme og kanaler.
   
 • Boligforeningerne i området kommunikeret direkte ud til beboerne i området med orientering om smittestigning, og appel om at udvise god corona adfærd.
   
 • Der skrues op for gadeplansindsats i og omkring Vollsmose Centeret, der består af dialog med de handlende, ligesom der tages kontakt til alle de forretningsdrivende i centreret og orienteres om smittestigningen.
   
 •  Der er taget kontakt til alle beboerformænd i området, samt de frivilliggrupper og foreninger, som løbende har bistået i smittebekæmpelsen. Disse er blevet orienteret omkring smitteudviklingen, og bistår nu med at dele div. opslag via deres egne kanaler.
   
 • Der er iværksat kontakt til alle foreninger og orienteret om smittestigningen.
   
 • Ved alle henvendelser omkring smittestigningen indgår også orientering om, hvor der kan søges hjælp og vejledning, samt tilbud om div. aktuelle plakater/digitale opslag/m.m. omkring god corona adfærd.

Odense Kommune er i tæt dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed, der er bekendt med at, at kommunen nu iværksætter ekstra initiativer for at håndtere smitteudviklingen i området.

Alle ovenstående initiativer bygger videre på den allerede igangværende og løbende indsats, der er i Vollsmose.
 

Der ses også en højere i smitte i Bolbro og Korsløkke sogn, som Odense Kommune monitorerer tæt.

Se oversigt over sogne og smittetal på:

https://covid19.ssi.dk/overvagningsdata/opgoerelser-over-covid-19-incidenser-og-vaekstrater
 

Kontaktinformation

Borgmester Peter Rahbæk Juel via presserådgiver Heidi Callesen tlf.: 29 73 43 11