Spring til indhold
Nyhed

Stigende smitte blandt unge i Odense får myndigheder til at opfordre til test via testambassadører

15-07-2021

I den seneste uge er smitten i Odense steget markant og hurtigt. Det skyldes især udbredt smitte i aldersgruppen 20-29 år, den samme tendens som ses på landsplan. Det har fået Odense Kommune sammen med Styrelsen for Patientsikkerhed til at forberede en særlig indsats overfor denne målgruppe.

 

Der planlægges på få testambassadører i de genkendelige blå veste ud rundt om i Odenses centrum og parker, til at tage dialog med de unge om at overholde retningslinjer og opfordrer til test.

Lignende tiltag er set i både Aalborg, Århus og København.

"Den seneste uge er Odenses incidens gået fra omkring de 20 til meget tæt på 100. Det er meget højt og meget hurtigt, og det skyldes især udbredt smitte blandt de 20-29 årige. For at gøre opmærksom på, at der er en udfordring lige nu, er vi sammen med Styrelsen for Patientsikkerhed blevet enige om at gå i dialog med de unge, der hvor de er. Samtidig minder vi også de unge om, at de har mulighed for at blive vaccineret, da det er en måde at bremse smitten på. Så kender man et ungt menneske i aldersgruppen, så send dem gerne en kærlig påmindelse om at få booket tid til vaccine," siger sundhedschef i Odense Kommune, Charlotte Scheppan.

Odense Kommunes sundhedsberedskab har også allerede haft god dialog med byens store aktører i nattelivet om den stigende smitte.

Sammen med Styrelsen for Patientsikkerhed følger Odense Kommunes sundhedsberedskab nøje smitteudviklingen og vurderer løbende på, hvordan nationale anbefalinger og restriktioner kan understøttes lokalt. Det forventes, at testambassadørerne kan komme til Odense i løbet af den kommende uge.

Se samtlige steder over testmuligheder i Odense på Region Syddanmarks hjemmeside.

Se smitteudviklingen på SSI dashboard.