Spring til indhold
Nyhed

Odenses handicappris blev uddelt til årets vindere

02-12-2021

Ved handicapprisuddelingen den 2. december uddelte Odense Handicapråd årets tre handicappriser. Vinderne kom fra tre forskellige områder, men fælles for dem er, at de brænder for at gøre en forskel for mennesker med et handicap.

Handicappriserne 2021

Søren Windell og Birthe Malling sammen med årets vindere af Handicappriserne 2021

Odense Handicapråd og Odense Kommune inviterede 2. december til uddeling af årets handicappriser i kategorierne Initiativprisen, Tilgængelighedsprisen og Uddannelses- og Jobprisen. Vinderne blev inviteret op på scenen, og de var alle tydeligt stolte og glade over den flotte anerkendelse.

Handicaprådets Initiativpris 2021:

ET FÆLLES SKRIDT for deres arbejde for mennesker med psykisk sårbarhed.

Handicaprådets Tilgængelighedspris 2021:

FYNBUS for deres arbejde for mennesker med fysisk handicap og deres transportmuligheder.

Handicaprådets Uddannelses- og Jobpris 2021:

HF ORDBLIND for deres arbejde for mennesker med ordblindhed under uddannelse.

Vigtig anerkendelse af ildsjælene

For Birthe Malling, der er formand for Odense Handicapråd, er uddelingen af de årlige handicappriser vigtig.

"Prisuddelingen betyder noget. Både fordi den giver os mulighed for at anerkende de ildsjæle, der brænder for at gøre en forskel for mennesker med et handicap, men også fordi handicappriserne hvert år er med til at sætte fokus på handicapområdet", siger Birthe Malling.

Også Søren Windell, der er rådmand på ældre- og handicapområdet og næstformand i Odense Handicapråd, er glad for at kunne uddele årets priser.

"Jeg bliver altid benovet over den næstekærlighed og oprigtige interesse i andre, jeg møder, når jeg er med til at uddele årets handicappriser. Alle disse frivillige gør en kæmpe forskel for mennesker, der har det svært, og de er et forbillede for os andre, fordi de højner livskvaliteten for mennesker med et handicap, bl.a. ved at bekæmpe ensomhed. Jeg er især glad for, at vi i år har kunnet uddele en pris til et initiativ, der er målrettet mennesker med en psykisk sårbarhed. For selvom vi ikke kan se et psykisk handicap, så er det lige så svært og udfordrende at leve med som et fysisk handicap," udtaler Søren Windell.

Om Odense Handicapråds handicappriser

Handicappriserne uddeles af Handicaprådet i Odense. Priserne er en særlig anerkendelse til personer, virksomheder eller organisationer, der gør noget ekstraordinært for at styrke handicappedes livsvilkår i Odense. I år har Handicaprådet uddelt tre priser i kategorierne Initiativprisen, Tilgængelighedsprisen og Uddannelses- og Jobprisen.

Kontaktinformation

Birthe Malling, formand for Handicaprådet Odense: 40 34 35 27.

Søren Windell, rådmand på ældre- og handicapområdet i Odense: 30 70 36 93.

Lene Noer, konsulent for Odense Handicapråd: 20 43 37 63.