Spring til indhold
Nyhed

Odense Kommune fortsætter som Team Danmark Elitekommune frem til 2024

09-04-2021

Odense Kommune og Team Danmark har indgået en ny 4-årig samarbejdsaftale, som blandt andet skal medvirke til at styrke det fælles tværgående samarbejde omkring talentudviklingsmiljøerne og øge fokus på udøvernes mentale sundhed, trivsel og sammenhæng i hverdagen.

Odense Q.JPG

Idrætstalenter i Odense Kommune skal have bedre muligheder for at passe deres skole og uddannelse ved siden af deres idræt, og så skal der fremover være et øget fokus på talenternes fysiske og mentale sundhed samt trivsel og sammenhæng i hverdagen.

Det er kernen i den samarbejdsaftale, som Odense Kommune og Team Danmark netop har skrevet under på. Dermed fortsætter det gode samarbejde omkring talentarbejde og eliteidræt i den kommende periode 2021-2024.

Odense Kommune og Team Danmark er enige om at arbejde for en yderligere styrkelse af en række talentudviklingsmiljøer i Odenses stærke idrætsliv. Det skal blandt andet ske ved at øge den mentale sundhed og trivsel hos de unge mennesker, der både skal passe deres uddannelse og idræt, så hverdagen også hænger sammen i en sund balance mellem træning, lektier og et socialt liv.

- Vi har mange gode talentudviklingsmiljøer i Odense, som igennem mange år har udviklet talenter til det højeste nationale og internationale niveau. Vi skal som kommune støtte op om unge menneskers drømme om at nå det højest mulige niveau i deres idræt, og derfor er det vigtigt for Odense Kommune at fortsætte det gode samarbejde med vores lokale klubber, idrættens specialforbund og Team Danmark. Endelig må vi ikke glemme, at det er unge mennesker, som også skal passe på deres mentale helbred, siger rådmand for By- og Kulturforvaltningen, Christoffer Lilleholt (V).

Det lokale talent- og elitearbejde skal styrkes

Også i Team Danmark glæder man sig over udsigten til at skulle fortsætte samarbejdet med Odense Kommune.

- Vi er glade for at have indgået en ny aftale med Odense Kommune og ser frem til, at vi i de næste fire år skal arbejde sammen om at styrke det lokale talent- og elitearbejde. Odense Kommune har en række stærke sportslige miljøer og en stærk uddannelsesstruktur, der skaber gode rammer for de lokale udøveres langsigtede sportslige og personlige udvikling. Der er med Odense Talentudvikling og den nye samarbejdsaftale sat en spændende retning for det videre arbejde med talent- og elitearbejdet lokalt - et arbejde, der også har stor betydning for dansk eliteidræt samlet set, udtaler Stedfortrædende Direktør i Team Danmark, Per Boldt Jørgensen.

Team Danmarks Elitekommuner udvikler og understøtter lokale talentmiljøer, så unge talenter kan trives og udvikle sig til at kunne begå sig sportsligt på højeste internationale niveau.

Elitekommunerne arbejder tæt sammen med idrætsskoler, lokale ungdomsuddannelser og de videregående uddannelsesinstitutioner for at give talenter mulighed for at kombinere elitesport og uddannelse. De 24 elitekommuner i Danmark er fordelt over hele landet og prioriterer udvalgte idrætsgrene.

De prioriterede idrætsgrene i Odense er badminton, banecykling, fodbold (dreng og pige), håndbold, ishockey, roning, svømning og triatlon.

Kontaktinformation

Kontakt Odense kommune

Christoffer Lilleholt, By- og Kulturrådmand, tlf. 65 51 20 80

Martin Petersen, Afdelingschef, Fritid og Kultur, tlf. 30 71 43 07

Kontakt Team Danmark

Christian Blomgreen, Kommunikationschef, tlf. 26 83 07 24