Spring til indhold
Nyhed

Odense Filmværksted får prisen som "Årets offentlige bestyrelse"

01-11-2021

Odense Filmværksted med bestyrelsesformand Henrik Dresbøll i spidsen har i dag modtaget prisen som "Årets offentlige bestyrelse" på den årlige konference for Dagens Dagsorden, som er et netværk af bestyrelsesforeninger og brancheforeninger for de 4000 offentlige bestyrelser i Danmark.

Odense Filmværksted modtager et fast tilskud fra Odense Kommune på knap 1,8 mio. årligt og er en del af byens faste kulturtilbud. Et af målene for kulturpolitikken i Odense er netop at have fokus og styrke på ledelse og samarbejde som et af de kulturpolitiske mål. Odenses bærende kulturinstitutioner skal ledes med stærke kompetencer inden for det kunst- og kulturfaglige såvel som de økonomiske og administrative områder.

"Bestyrelsen for Odense Filmværksted er valgt som bedste bestyrelse blandt 4000 offentlige bestyrelser. Prisen anerkender bestyrelsens dygtige arbejde med at give lokale talenter mulighed for at skabe sig en professionel karriere inden for film og digitale medier. Prisen understreger samtidig det arbejde, vi gør i Odense Kommune med at understøtte og professionalisere bestyrelsesarbejdet i kommunens kulturinstitutioner", siger by- og kulturrådmand Christoffer Lilleholt (V).

Prisen er en anerkendelse af den konkrete bestyrelses arbejde og skaber samtidig synlighed om vigtigheden af bestyrelsesarbejde i branchen generelt. Valget af Odense Filmværksteds bestyrelse blev truffet af et uafhængigt bedømmelsesudvalg og offentliggjort i dag på konferencen i København med temaet "Forpligtet på fællesskabet". Målet med prisen er at kaste lys på og fremme det gode og værdiskabende arbejde i offentlige bestyrelser.

Odense Filmværksteds bestyrelsesformand Henrik Dresbøll er glad for anerkendelsen af bestyrelsens arbejde. Odense Filmværksted arbejder på at blive førende inden for talentudviklingen af digitale, visuelle fortællere til den profesionelle branche i samspil med lokale og regionale netværk.

"Vi er utroligt stolte af, at prisen går til os i år, og det er fedt, at direktør Mette Bihl og hendes hold har omsat bestyrelsesstrategi til virkelighed. Det er med til at sikre Odense Filmværksted en robust og bæredygtig fremtid. Tak til vores bidragsydere, Odense Kommune og Fonden Filmtalent for at give os fundamentet at stå på. Vi ser et stort behov for at fortsætte talentudviklingen af fremtidens filmskabere på Fyn, og i bestyrelsen glæder vi os til at være med til at udfordre rammer og retning for udviklingen af Odense Filmværksted, siger bestyrelsesformand Henrik Dresbøll fra Odense Filmværksted.

Ud over Henrik Dresbøll, CEO Welearn, består bestyrelsen i Odense Filmværksted af manustriptforfatter Jeppe Gjervig, advokat Niels Borum, konsulent Anette Rømer foruden filmkonsulent Nicklas Clark og Schack Lindemann fra RUC.

Også bestyrelsen for Odense Bys Museer var indstillet til årets pris.

Tidligere vindere af prisen er blandt andre Aarhus Vand, Aalborg Symfoniorkester og Rønne Havn. Deltagerne på konferencen på Scandic i København fik indlæg af blandt andre Connie Hedegaard, bestyrelsesformand for Aarhus Universitet, og direktør Henrik Lehmann Andersen fra Nordea-fonden.

www.odense.dk

Kontaktinformation

Rådmand Christoffer Lilleholt via presseansvarlig Morten Vilsbæk på tlf. 6551 2080

Bestyrelsesformand for Odense Filmværksted Henrik Dresbøll på tlf. 40136444