Spring til indhold
Nyhed

Odense Fælleselevråd puster liv i elevers sociale fællesskaber

05-02-2021

Under sloganet 'Vi Gør Det Alligevel" opfordrer Odense Fælleselevråd nu alle skoleelever i byen til at lade være med at fokusere så meget på, hvad man ikke må under corona-nedlukningen, men i stedet sætte gang i alt det sociale, som rent faktisk er tilladt.

#ViGørDetAlligevel logo lyserød.JPG

Det kan være at spise frokost sammen online, bage kager synkront, quizze eller noget helt fjerde eller femte.

Fælleselevrådet søsætter en kampagne, der de næste måneder skal engagere deres klassekammerater i at finde på sociale aktiviteter for fællesskabet. Det kan være for hele klassen, en årgang eller måske endda hele skolen. Den bedste idé kåres til juni, og klassen bag den vinder et klassearrangement, som ungdomsskolen, UngOdense, vil stå for.

- Selv om det er nederen, at der er så mange ting, vi ikke kan lige nu, så skal vi lade være med at dykke ned i et sort hul. Vi skal i stedet for ned i hullet med de gode idéer, hente dem op og sprede dem ud til hinanden. Vi skal holde op med at fokusere på begrænsningerne, men i stedet se mulighederne for, hvordan vi stadig kan lave gode sociale fællesskaber, siger Marie Holt Hermansen på vegne af Odense Fælleselevråd.

Handlinger skal få klassefællesskaber til at blomstre igen

Fælleselevrådet lagde ud med i denne uge selv at deltage i undervisningen hos en af kommunens 8. klasser for at involvere dem i kampagnen. Planen er at rykke ud til andre klasser de kommende måneder for at få gang i de gode idéer, naturligvis online, så længe restriktionerne kræver det.

Det nye initiativ varmer Odenses børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen, som er bekymret over den landsdækkende tendens med flere og flere skoleelever, der føler sig ensomme under corona-nedlukningen.

- Jeg bliver virkelig berørt og stolt over, at vi her i Odense har et fælleselevråd, der buldrer af sted. Elevernes trivsel ligger os alle på sinde, men sympati og gode voksentanker gør det ikke alene. Handlinger, som Fælleselevrådets kampagne, hjælper til at klassefællesskaberne over hele byen igen kan blomstre, både nu og når eleverne vender tilbage i skole. Jeg ved er vild med tilgangen, der handler om at lede efter det, man må, i stedet for at fortabe sig i de tusinde ting, man ikke må, siger børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen.

Skærmbillede 2021-02-04 110620.png

Screendump fra Odense Fælleselevråds møde med en 8. klasse

#ViGørDetAlligevel

Klasserne vil dele billeder og beretninger om deres aktiviteter på sociale medier under hashtagget #ViGørDetAlligevel, så de på den måde kan inspirere hinanden. Og bestyrelsen i Odense Fælleselevråd er optimistiske på klassekammeraternes vegne:

- Vi har ressourcerne til at lykkes, fordi vi er unge, er gode til idégenerering, har gå-på-mod og er i øvrigt ret gode til at være online, siger Marie Holt Hermansen.

Følg Odense Fælleselevråd på instagram.

Vedhæftede filer

Kontaktinformation

Marie Holt Hermansen, formand, Odense Fælleselevråd, mail: marie@groves.dk
eller via Khazar Mohammadi, projektmedarbejder, UngOdense, mobil: 29427783, mail: khamo@odense.dk
Susanne Crawley Larsen, børn- og ungerådmand, mobil: 30604419, mail: sucl@odense.dk