Spring til indhold
Nyhed

Ny afdelingschef skal sikre byudvikling med kvalitet i Odense

06-04-2021

Anette Kold bliver ny afdelingschef for Byudvikling i By- og Kulturforvaltningen i Odense Kommune. Hun kommer til Odense med solid kommunal erfaring og senest har hun været seniorrådgiver hos virksomheden Grandville.

Odense er i en rivende udvikling, og byrådet har sat en tydelig retning for byens udvikling - den skal ske med omtanke. Derfor har By- og Kulturforvaltningen søgt efter en kandidat, som kan sikre kvalitet i byudviklingen på tværs af sektorer og faggrænser og i tæt samarbejde med virksomheder, foreninger, fonde og borgere.

Denne søgen er nu overstået, og valget er faldet på Anette Kold, som tiltræder den 1. maj.

- Jeg glæder mig utroligt meget til, at Anette Kold bliver en del af Odense Kommune. Vi får en chef, som opfylder alle de ønsker og behov, vi har haft, og hun ved, hvad der skal til for at sikre kvalitet i byudviklingen lige fra arealudvikling, byplanlægning til infrastruktur og omdannelse af udsatte boligområder. Hun har den rette tilgang til at udvikle Odense med omtanke - og omsætte den markante investeringslyst til gode kvaliteter i hele byen. Desuden er hun uddannet arkitekt, så vi sætter også en stærk og relevant faglighed på pladsen, siger administrerende direktør Morten Møller Iversen.

Siden 2019 har Anette Kold været tilknyttet Grandville som seniorrådgiver. Virksomheden rådgiver bygherrer indenfor byledelse, strategisk byudvikling og forandringsprocesser i det fysiske miljø. Før det har hun blandt andet været afdelingschef for Strategisk Vækst i Kolding Kommune, og nu glæder hun sig til at vende tilbage til det kommunale område - denne gang i landets tredjestørste by.

- Odense er på en utrolig spændende og kompleks rejse, og jeg er både stolt og ydmyg over at blive budt velkommen ombord. Jeg glæder mig til at indgå i det brede netværk af fagmedarbejdere, ledere, politikere og samarbejdspartnere - fra ildsjæle til erhvervsdrivende, fra kunstnere til developere - hvor alle fra hvert deres perspektiv bidrager til og tager aktivt del i byudviklingen. Særligt glæder jeg mig også til at møde borgere i Odense og opland - og lytte til ønsker og drømme for de steder, som er en del af deres hverdag, siger Anette Kold.

37-årige Anette Kold er bosat i Kolding sammen med manden René og døtrene Frida og Lærke.

Med ansættelsen af Anette Kold er By- og Kulturforvaltningen helt på plads med en ny chefgruppe og med den omstrukturering, som blev effektueret tidligere på året. Den har, ud over ændringer i organisationen, også betydet, at forvaltningen har ansat to stabschefer.

Det drejer sig om Lisbeth Wind Spenner, som tiltrådte som stabschef for Økonomi og Digitalisering den 1. marts, og Benthe Vestergård Jørgensen, der begyndte som stabschef for Politik og Strategi den 1. april.

By- og Kulturforvaltningen har godt 1.500 medarbejdere, hvoraf 67 er tilknyttet Byudvikling.

Kontaktinformation

Morten Møller Iversen, adm. direktør i By- og Kulturforvaltningen, tlf.: 65 51 20 80

Anette Kold, kommende afdelingschef for Byudvikling, tlf.: 22 28 77 27

Vedhæftede filer