Spring til indhold
Nyhed

Nu indvier Odense sin Danmarkslund

08-06-2021

Søndag den 13. juni får Odense en Danmarkslund ved Hollufgård. Her har Odense Kommune udvalgt et areal på 5.100 m2 til organisationen Plant et Træ, som tidligere har etableret en Danmarkslund i Aarhus. I Danmarkslunden kan familie, venner og virksomheder købe og plante et træ til minde om personer eller store begivenheder.

Plant et træ.jpg

Fremover bliver det muligt at få plantet et træ til minde om personer, fødsler, konfirmationer, forlovelser, bryllupper, jubilæer eller en kær afdød slægtning i Danmarkslunden Odense ved herregården Hollufgård.

Det er foreningen Plant et Træ, der står bag etableringen, og Odense Kommune stillede allerede i 2020 et areal på 5.100 m2 til rådighed for første etape af Danmarkslunden. Nu kan området indvies ved et arrangement søndag den 13. juni kl. 14.00.

Her byder landsformand for Plant et Træ, Jens Døssing, velkommen til de fremmødte, før by- og kulturrådmand Christoffer Lilleholt (V) planter et af de i alt 30 nye træer, der bliver de første i Danmarkslunden.

- Vi har brug for at mindes venner, familier eller store begivenheder, og Danmarkslunden bliver en virkelig smuk ramme om minderne. Med tiden vil der komme stadig flere træer og minder til, så det vil udvikle sig til et område, der er godt for klimaet, miljøet og os selv. Jeg er sikker på, at mange kommer til at sætte pris på en stille gåtur mellem træerne, og jeg ønsker Plant et Træ hjertelig velkommen til Odense, siger Christoffer Lilleholt.

I Danmarkslunden vil der blive plantet træer med cirka 12 meters mellemrum. De kommer altså til at stå som såkaldte "solitærtræer", og der vil typisk blive plantet egetræer, som kan blive flere hundrede år gamle.

Interesserede kan læse mere og bestille et træ til Danmarkslunden på Plant et Træs hjemmeside.

Mere end 1,5 millioner træer siden 1988

Plant et Træ er en almennyttig ikke politisk organisation med H.K.H. Kronprinsen som protektor. Siden 1988 har organisationen plantet over 1,5 millioner træer i Danmark. Både enkelttræer, frugtplantager og læ- og skyggetræer ved børneinstitutioner, undervisningsskove, skoleskove, alléer og mindetræer i Danmarkslunden.

Nu kommer turen til Odense, og det glæder landsformand Jens Døssing.

- Det er en stor fornøjelse at mærke den interesse der har være til Danmarkslunden i Odense. Historisk mange mennesker har købt træer. Samtidig er vi også meget glade for den modtagelse Plant et Træ har oplevet fra Odense Kommune side.

Ved indvielsen deltager cirka 90 børn og voksne i plantningen. Medierne er også meget velkomne til at deltage i indvielsen af Danmarkslunden ved Hollufgård søndag den 13. juni kl. 14.00. Adgang til området sker via Neder Holluf Vej, 5220 Odense Sø.

Tilmelding skal ske til Morten Skov inden torsdag den 10. juni kl. 16.

Kontaktinformation

Christoffer Lilleholt, by- og kulturrådmand, tlf.: 30 60 43 56

Jens Døssing, landsformand for Plant et Træ, tlf.: 31 47 40 02