Spring til indhold
Nyhed

Mariehjemmene overtager driften af Plejecenter Munke Mose

09-02-2021

Fremtiden for Plejecenter Munke Mose er nu faldet på plads. Det nordiske ejendomsselskab, NREP, overtager bygningerne i samarbejde med non-profit-organisationen Mariehjemmene, der fra 1. september 2021 vil stå for driften af det nye friplejehjem.

Efter et turbulent efterår, hvor det tidligere Munke Mose Friplejehjem gik konkurs, og Odense Kommunes medarbejdere måtte træde til med kort varsel for at sikre pleje og omsorg af hjemmets 50 beboere, er plejecentrets fremtid nu faldet på plads.

Den 1. september 2021 overtager Mariehjemmene, en selvejende, non-profit-organisation, driften af det nye friplejehjem i samarbejde med det nordiske ejendomsselskab, NREP, der overtager bygningerne. De to partnere har allerede et godt samarbejde om flere friplejehjem på Sjælland, og nu har de netop indgået en aftale med Odense Kommune, som midlertidigt har stået for driften af Plejecenter Munke Mose.

Det glæder ældre- og handicaprådmand i Odense Kommune, Søren Windell:

          

"Det er en glædelig nyhed, at der nu er kommet afklaring på plejecentrets fremtid. Nu kan beboerne og deres pårørende lade skuldrene sænke sig med vished om, at plejecentret drives videre i gode hænder," siger Søren Windell.

Friplejehjemmet genopstår som Ida Mariehjemmet

Mariehjemmene har syv andre plejehjem fordelt i Jylland og på Sjælland. Når organisationen 1. september overtager driften af Plejecenter Munke Mose, bliver det deres og NREP's første friplejehjem på Fyn.

"Med overtagelsen ændrer vi plejehjemmets navn til Ida Marie. Ida Mariehjemmet vil være kendetegnet ved vores bærende værdi om at skabe hjem for de mennesker, der vælger at bo hos os. Det er vigtigt for os, at de borgere, som allerede bor på plejehjemmet i dag og som fremadrettet vælger at bo på Ida Mariehjemmet, ikke oplever en institution, men et hjem, hvor omsorg, nærvær, fællesskab og duften af hjemmelavet mad er en del af hverdagen," fortæller Mariehjemmenes direktør, Malene Størup.

Alle Mariehjemmenes plejehjem har efternavnet 'Marie'. De første Mariehjem blev opkaldt efter familiemedlemmer til stifteren, Rose Marie Rørdam Holm, og plejehjemmet på Munke Mose Allé får sit nye navn fra hovedpersonen i et af H.C. Andersens første eventyr 'Den lille Idas blomster'.

"Eventyret handler om den lille Idas drøm om, hvordan alle blomster lever et festligt liv om natten. Og netop drømmen om, at den enkelte beboer skal kunne leve det gode liv hele livet, er central for alle Mariehjem. At Ida er en både fantasifuld, glad og empatisk pige, er nogle karaktertræk, som vi håber, at medarbejderne også vil kunne vise i beboernes hverdag. Vi satser derfor på, at vi kan få Ida Mariehjemmet til at blomstre i Odense i mange år fremover," fortæller Malene Størup.

Der er i alt 26 plejecentre i Odense Kommune.

En god overgang

Da det tidligere Munke Mose Friplejehjem den 28. september sidste år gik konkurs, trådte 40 medarbejdere fra Odense Kommune til for at overtage plejen og yde omsorg for plejecentrets 50 beboere. En rolig og stabil overgangsperiode for beboerne og deres pårørende står derfor denne gang højt på kommunens ønskeliste:

"Det var ikke en let øvelse, og for både medarbejdere, beboere og pårørende betød det en ny hverdag med nye rutiner, og alle skulle lære hinanden at kende. Men det er lykkes kommunens medarbejdere at skabe en god og tryg hverdag for beboerne, og med en overtagelsesdato, der ligger syv måneder ude i fremtiden, så vi kan sikre en rolig og god overgang for alle," fortæller Søren Windell.

I perioden op til den 1. september 2021 vil medarbejderne i Odense Kommune samarbejde med det nye personale om en grundig og rolig overdragelse, hvor beboeren og de pårørende er i centrum.

Kontaktinformation

Ældre- og Handicaprådmand i Odense Kommune, Søren Windell, tlf.: 30 70 36 93

Direktør for Mariehjemmene, Malene Størup, tlf.:  25 14 17 98