Spring til indhold
Nyhed

Magiske Dage Odense vendte stærkt tilbage: 15.000 besøgende til festival

08-11-2021

Magiske Dage Odense 2021 er slut. Med 15.000 besøgende, 2500 solgte tryllestave og et utal af eventyrlige oplevelser i gaderne har festivalen igen begejstret både store og små magikere fra nær og fjern.

MDO21_press3_NielsHolmgård.jpg

Foto: Niels Holmgård

Magiske Dage Odense måtte sidste efterår holde en ufrivillig pause på grund af corona, men i år vendte festivalen tilbage for fuldt tryk, og med 15.000 besøgende fra hele landet beviste festivalen, at den bestemt ikke er blevet glemt. Faktisk kommer halvdelen af gæsterne fra andre dele af Danmark og sågar udlandet.

- Det var en helt utrolig oplevelse at gå rundt i byen og mærke den summen af liv, som Magiske Dage Odense skaber i gaderne. Overalt hvor jeg kom omkring, så jeg glade børn, unge og voksne i færd med at lege og skabe. Det er helt unikt, at biblioteket og alle de frivillige har stablet sådan en festival på benene. Det er noget, som mange rejser langt for at deltage i, og det kan vi altså være stolte af i Odense. Festivalen betyder også, at der virkelig bliver sat gang i omsætningen hos vores restauranter og butikker, siger rådmand for By- og Kulturforvaltningen, Christoffer Lilleholt (V).

Fantasifulde oplevelser

At Magiske Dage Odense skulle udvikle sig til en attraktion af den kaliber, var der næppe mange som havde regnet med, da det startede som et enkeltstående aftenarrangement på Næsby Bibliotek i 2002. Dermed kan festivalen allerede fejre 20-års jubilæum.

- Det har været spændende at følge med i festivalens udvikling. I dag er Magiske Dage Odense en af byens største festivaler, hvor størstedelen af de biblioteksansatte deltager. Jeg synes, at vores festival bidrager med meget af det, som biblioteket står for - nemlig fantasifulde læseoplevelser, der bliver sat i spil til de mange deltageres egen fortolkning og fantasi, siger chef for Biblioteker og Borgerservice, Kent Skov Andreasen.

Odins slør

Da 20-års jubilæet venter næste år, vil der blive skruet endnu mere op for eventyret og magien. I år har festivalen blandt andet fået udgivet sin egen fortælling 'Odins slør', skrevet af fantasyforfatteren Julie Midtgaard. Her kan festivalens deltagere blandt andet få svar på, hvorfor netop efterårsferien står i magiens tegn i Odense.

Det viser sig nemlig, at Odin for længe siden lagde et magisk slør over vores verden for at beskytte menneskerne mod onde kræfter. Hvert år i uge 42 løfter Odin dog sløret, så menneskelige magikere kan få adgang til den magiske verden.

Desværre betyder det også, at onde kræfter får adgang til vores verden. Denne kamp mellem det gode og onde har Odin maskeret som Magiske Dage, der selvfølgelig foregår i det magiske knudepunkt, Odense. Heldigvis vandt de gode kræfter igen i år Det Store Slag på Flakhaven på festivalens sidste dag, og dermed er freden sikret, indtil Odins slør igen løfter sig over Odense i efterårsferien 2022.

Kontaktinformation

Christoffer Lilleholt, rådmand, By- og Kulturforvaltningen, tlf. 65 51 20 80

Kent Skov Andreasen, chef for biblioteker og Borgerservice, tlf. 20 12 44 00