Spring til indhold
Nyhed

Kommunen stemmer dørklokker i Vollsmose for at fortælle om smittestigning

26-02-2021

Lørdag og søndag kan beboerne i Vollsmose se frem til et besøg fra medarbejdere fra Styrelsen for Patientsikkerhed, der i samarbejde med Odense Kommune tager på rundtur i Vollsmose for at fortælle beboerne om smitteudfordringen i bydelen.

En enhed fra Styrelsen for Patientsikkerhed vil i løbet af lørdag opsøge så mange beboere som muligt. Med sig har de informationsmaterialer på flere sprog, der oplyser om isolation og hvordan man skal forholde sig, hvis man får symptomer. Beboer i Vollsmose får således også mulighed for ansigt til ansigt med en medarbejder fra enheden, at få svar på spørgsmål.

Initiativet følger efter kommunens beslutning om at lukke folkeskolerne i området, efter samråd med Styrelsen for Patientsikkerhed, i første omgang den næste uge. Kommunen følger fortsat udviklingen på dagtilbud helt tæt og klar til at sætte ind med de nødvendige initiativer her også, hvis det bliver nødvendigt.

Den seneste uge har en task force arbejdet med række initiativer, der skal hjælpe smitten ned i området igen. Det drejer sig bl.a. om udvidet testmuligheder, kommunikationsindsatser, kontakt til de åbne butikker, formidling via områdets stærke ambassadør netværk og moskéer.

Borgmester Peter Rahbæk Juel har følgende budskab til de mange beboere, der måske bekymrer sig meget om udviklingen i deres boligkvarter:

- Vi har før fået smitten i Vollsmose ned ved en fælles indsats og det kan vi gøre igen, når vi hjælper hinanden. Jeg håber, at rigtig mange vil hjælpe med at formidle de vigtige budskaber til familie og bekendte eller tilbyde at købe ind for en nabo, der er smittet eller særligt udsat. Indsatsen de næste par dage er afgørende for at få bremset smittespredningen ikke kun i Vollsmose men i hele kommunen. 

Bydelene Odense C, Odense SØ, Odense M og Odense V ligger alle også enten tæt på incidens 100 eller derover. Derfor har borgmesteren også følgende opfordring til alle odenseanere:

- Test er vejen til genåbning. På tværs af byen er der nu oprettet syv kvikteststeder og der er yderligere 5-6 på vej i næste uge. Dem håber jeg, så mange som muligt vil benytte sig af og lade sig teste op til to gange om ugen. Det er nødvendigt, hvis vi skal bekæmpe smitten og forhindre den i at brede sig yderligere. Det er en fælles indsats, der skal til, så børnene kan komme tilbage i skole og vi alle kan se ind i et forår med genåbning af meget af det, vi savner. 

Fakta

Fredag den 26. februar var incidensen i Vollsmose 710,9

Borgere i Odense Kommune kan få hjælp til selvisolation via "indgangen" tlf: 63 75 25 75

Syv kvikteststeder i Odense er åbne for virksomheder og borgere. Læs mere om teststederne her
 

Kontaktinformation

Odense Kommunes pressetelefon 65 51 10 10