Spring til indhold
Nyhed

Indstil dine kandidater til årets ildsjælepriser

20-05-2021

Kender du en ildsjæl - en forening, organisation eller en frivillig person, der gør en forskel for nogle af Odenses udsatte og sårbare borgere? Så kan du nu indstille dem til årets ildsjælepriser, som Odense Kommune uddeler på den nationale frivillighedsdag den 24. september 2021.  

Fredag den 24. september afholder Frivilligcenter Odense i samarbejde med Odense Kommune det årlige FrivilligGalla, der er de frivillige, sociale foreningers gallafest. Som en del af FrivilligGalla uddeler Odense Kommune fem priser, der hylder det store frivillige, sociale engagement, der hver dag gør en stor forskel for nogle af Odenses sårbare og socialt udsatte mennesker.

Fra Jess Kahr, centerleder i Frivilligcenter Odense, lyder det:

"Odense har SÅ mange fantastiske, frivillige fællesskaber, som i den grad fortjener anerkendelse og hæder. Vi glæder os derfor helt vildt til, efter et "online-år", endelig at kunne samles, feste og hædre de frivillige. Hædre dem for den vigtige indsats de yder for byens sårbare og udsatte mennesker."

Kreativitet og udvikling trods Corona

På trods af et helt år med Corona, hvor særligt foreningslivet har været lukket, er der alligevel opstået mange nye samarbejder. Nedlukningen har også betydet, at flere foreninger er blevet endnu mere opfindsomme for stadig at kunne nå deres målgruppe og gøre den forskel, der var brug for. Idéer er blomstret frem samtidig med, at eksisterende tilbud har vist, hvor vigtigt det er med fællesskab, også selvom det er på afstand. Online-initiativer har set dagens lys, og mange frivillige foreninger har tænkt kreativt for stadig at kunne gøre en forskel for sårbare og udsatte borgere.

Der er åbent for indstillinger

Og det er nu, at alle disse frivillige initiativer skal nomineres. Alle, der har lyst, kan komme med deres bud på, hvem der fortjener et ekstra skulderklap for deres særlige indsats - og man må gerne komme med flere indstillinger.

Indstillingerne sendes til Odense Kommune gennem et elektronisk skema, som man finder på: www.odense.dk/ildsjæleprisen.dk. Her kan man også læse mere om ildsjælepriserne og se, hvem der tidligere har modtaget priserne. Sidste frist for at indstille er den 18. august 2021.

Om de fem priser

Ildsjælepriserne uddeles til frivillige sociale foreninger i Odense, der gør en ekstra indsats for udsatte og sårbare både børn, voksne og ældre. Der er i alt fem priser.

De fire af Ildsjælepriserne går til en frivillig social forening/organisation, der igennem det sidste år har gjort en særlig forskel. Den femte pris er en personlig pris til en frivillig person for en ekstraordinær frivillig, social indsats.

  • Ildsjæleprisen er hovedprisen og går til en frivillig social forening/organisation, der har udmærket sig særligt i det seneste år.
  • Kickstarteren belønner nytænkning og iværksætterånd.
  • Den Bæredygtige sætter fokus på den bæredygtige tankegang, der tænker i langsigtede og ansvarlige løsninger.
  • Holdspilleren fejrer det gode samarbejde mellem foreninger og evt. med virksomheder og kommune.
  • Stjernen er en personlig ærespris til en frivillig person for en vedholdende og ekstraordinær frivillig social indsats.

Det er Odenses borgmester, som uddeler Ildsjæleprisen, mens de øvrige priser bliver uddelt af de fire rådmænd. 

Hvis det på grund af corona-restriktioner ikke er muligt af afholde FrivilligGalla med den dertilhørende prisuddeling, vil en alternativ uddeling finde sted, som det var tilfældet i 2020. 

Billedtekst: 

Vinderne af hovedprisen "Ildsjæleprisen" i 2020 var Red Barnet Odense og Fyns Døveforening

Vinderne, Ildsjæleprisen 2020.jpg
Kontaktinformation

Sigrid Marie Skjøde Bolet, Frivillighedskonsulent: 51 17 22 56.

Jess Kahr, Centerleder for Frivilligcenter Odense: 21 16 02 18.