Spring til indhold
Nyhed

Hjælp Patrick med at gå mod ensomhed

27-08-2021

Patrick Cakirli vandrer hver sommer hundredvis af kilometer gennem Danmark for at sætte fokus på ensomhed. Den 31. august kommer han til Odense, og alle, der har lyst til at gøre ham følgeskab, er velkomne.

Når Patrick Cakirli den 31. august ankommer til Flakhaven iført rygsæk og vandrestøvler, er det fjerde gang, at han udfører sin March mod ensomhed. Patricks rute er i år på ca. 1600 kilometer og går, med en masse afstikkere, fra Nexø på Bornholm til Esbjerg i det vestjyske.

Om baggrunden for hver sommer at gennemføre March mod ensomhed siger Patrick.

"Jeg har selv oplevet at være meget ensom. Og jeg håber, at jeg med min vandring kan være med til at aftabuisere følelsen af ensomhed og inspirere mennesker, der føler sig ensomme, til at række ud efter hjælp. Det gjorde jeg selv, og jeg vil gerne vise andre, at det nytter."
 

Går kun med følgeskab

Formålet med Patricks March mod ensomhed er at forebygge og afhjælpe ensomhed, især blandt unge. Og så har Patrick en helt særlig regel for sin vandring: Han går kun, hvis han får følgeskab af andre.

"Jeg står simpelthen stille på ruten, hvis der ikke kommer nogen og går med mig. På den måde kan jeg vise værdien af fællesskab, og at vi kan meget mere, når vi gør det sammen," fortæller Patrick og opfordrer alle til at komme og gå med ham. For eksempel fra Nyborg til Odense den 31. august eller fra Odense til Bogense den 1. september.

Rådmand går med

En af dem, der har taget Patrick på ordet, er Søren Windell, der er rådmand på ældre- og handicapområdet. Han tager imod, når Patrick ankommer til Odense den 31. august og følger ham også et stykke på vej mod Bogense dagen efter.

"Jeg kender Patrick rigtig godt fra de gange, han tidligere har været i Odense med March mod ensomhed, og jeg er vild med konceptet. Det er for eksempel vanvittig godt fundet på, at marchen kun ruller, hvis han har følgeskab. Og følgeskab er et vigtigt kodeord, når man bekæmper ensomhed. Derfor støtter jeg altid op om March mod ensomhed og har bl.a. haft fornøjelsen af at arrangere fællesspisning for Patrick på ODEON og at byde ham på husly hjemme hos mig og min kone," siger Søren Windell, der netop, sammen med Ældre- og Handicapudvalget, har lanceret et Ensomhedscharter, der skal bekæmpe ensomhed i Odense.

Borgmester også begejstret

Også borgmester Peter Rahbæk Juel er glad for, at Patrick igen lægger vejen forbi Odense med sin March mod ensomhed. Han siger:

"Det fokus, Patrick er med til at sætte på ensomhed og betydningen af fællesskaber, er rigtig vigtigt. Alle har brug for andre at dele oplevelser, fortrolighed og hverdagen med, men vi ved, det kan være svært at sige højt, at man føler sig ensom. Patricks march viser for det første, at man ikke står alene med følelsen og også, at der er mange veje ind i nye fællesskaber. Første skridt på vejen er tit at turde tale højt om det, og det gør vi nu i højere grad end før - blandt andet på grund af March mod ensomhed. Jeg håber, at rigtig mange vil gøre Patrick selskab og dermed bidrage til, at ensomhed ikke er et tabu men noget vi taler højt om og hjælper hinanden med at løse."

Tid og sted

Hvis man som odenseaner har lyst til at gøre Patrick følgeskab enten på vej til Odense, eller når han den 1. september skal fra Odense til Bogense, er der mulighed for at mødes med blandt andre medarbejdere fra Center for Mental Sundhed og gå sammen. Man kan også nøjes med at tage godt imod Patrick, når han ankommer til Flakhaven.

Mulighederne for at mødes er:

Den 31. august kl. 15.45

Mødested: P-pladsen ved ALFA Plus, Nyborgvej 224, 5220 Odense SØ.

Gå med Patrick det sidste stykke ind til Odense.

Den 31. august kl. ca. 16.30

Mødested: Flakhaven, 5000 Odense C.

Tag godt imod Patrick, når han ankommer til Odense.

Den 1. september kl. 07.30

Mødested: Flakhaven, 5000 Odense C.

Gå med Patrick et stykke på vej mod Bogense.

Spørgsmål til mødetidspunkterne kan rettes til:
Ninna Petersen: 20 51 19 76.
Berit Juel: 29 65 02 03.


Fakta om March mod ensomhed
March mod Ensomhed er en frivillig, social forening, som har til formål at sætte nationalt fokus på ensomhed som sundheds- og samfundsudfordring og at samle penge ind til velgørenhed. March mod Ensomhed 2021 udføres i samarbejde med 38 kommuner og DGI samt med støtte fra Middelfart Sparekasse og Standoutmedia.

Kontaktinformation

Patrick Cakirli: 93 30 01 80.
Søren Windell, rådmand på ældre- og handicapområdet i Odense: 30 70 36 93.
Peter Rahbæk Juel, borgmester i Odense via presserådgiver Heidi Callesen: 29 73 43 11.