Spring til indhold
Nyhed

Grønt boost til Odense: 70 hektar stort solcelleanlæg opføres næste år

07-10-2021

11.250 gennemsnitlige husstande vil fra 2023 få strøm fra et nyt solcelleanlæg, der opføres ved Svendborgmotorvejen i Odense. Anlægget spiller en vigtig rolle i Odenses grønne omstilling.

Solcellepark.jpg

Solcelleparken kan, når den bliver bygget, komme til at afvige lidt fra billedet, men det giver en ide om størrelsen af anlægget. Foto: GreenGo Energy

Næste år begynder opførslen af et 70 hektar stort solcelleanlæg mellem Højby og Allerup i Odense. Onsdag aften godkendte byrådet nemlig lokalplanen for det nye anlæg. Solcelleparken kommer til at ligge tæt op ad Svendborgmotorvejen og bliver opført i 2022 af GreenGo Energy.

Solcelleanlægget bliver det største af sin slags i Odense og vil levere bæredygtig strøm over 11.000 husstande med et gennemsnitligt elforbrug. Med godkendelsen af anlægget mere end fordobles andelen af strøm, som odenseanere får fra solenergi.

Selvom der endnu er et stykke vej til ambitionen om, at Odense skal være en klimaneutral by i 2030, så er den nye solcellepark et stort skridt i den rigtige retning.

- Med godkendelsen af den nye solcellepark viser vi meget tydeligt, at Odense Kommune går forrest i den grønne omstilling. Anlægget vil år efter år producere store mængder bæredygtig strøm, og så har vi tilmed fundet en god løsning for lokalområdet, hvor naboerne er blevet tænkt ind, og der er lavet frivillige aftaler. Dermed viser Odense Kommune vejen for lignende projekter i Danmark og tager et stort ansvar for en bæredygtig fremtid, siger rådmand for By- og Kulturforvaltningen, Christoffer Lilleholt (V).

En oplagt placering

Det er GreenGo Energy som står for opførslen af den store solcellepark. Virksomheden udvikler solcelleanlæg i hele Danmark, og vicedirektør Sonny Englund glæder sig over placeringen i Odense.

- Området er oplagt til en solcellepark. Med de mange solskinstimer på Fyn kan vi få en stor effekt ud af anlægget og dermed producere en stor mængde grøn energi. Vi oplever desuden, at Odense Kommune ser meget positivt på vedvarende energi og ønsker at være en aktiv medspiller i den grønne omstilling, hvilket selvfølgelig også betyder meget for os, siger han.

Solcelleparken vil blive afskærmet med 10 meter brede beplantningsbælter ud til boliger og de arealer, der er udpeget som grøn struktur i Kommuneplan 2020.

Kontaktinformation

Christoffer Lilleholt, rådmand, By- og Kulturforvaltningen: tlf. 6551 2080

Sonny Englund, vicedirektør, GreenGo Energy: tlf. 53 60 87 95