Spring til indhold
Nyhed

Fleksibel indsats mod hensynsløs kørsel

31-08-2021

By- og Kulturudvalget har godkendt to nye tiltag, der skal skabe tryghed på boligveje og centrale områder i bymidten. Automatiske pullerter i midtbyen og mobile bump på villavejene skal sikre fodgængere og beboere mod generende gennemkørsel og vanvidsbilister.

By- og Kulturforvaltningen får nu nogle ekstra værktøjer i kassen til at skabe større tryghed i områder, hvor beboerne er bekymrede over for hurtig kørsel på vejene. Mange borgere henvender sig til Odense Kommune, fordi de oplever hensynsløs kørsel på vejene i Odense.

By- og Kulturudvalget har netop godkendt et tryghedsskabende tiltag med mobile plastikbump, flytbare chikaner eller afspærring af en vej, som forvaltningen kan sætte ind med i en periode på tre måneder. Herefter bliver indsatsen evalueret sammen med beboerne og eventuelt gjort permanent.

- Tiltagene på vejene skal gøre livet vanskeligere for bilister, der kører hensynsløst eller ubetænksomt på byens villaveje. De to nye forslag, vi har vedtaget i dag, om mulighed for midlertidige og akutte konkrete chikaner, bump og indsnævringer af vejene, danner et godt grundlag for, at kommune, borgere og politi kan stå sammen om at bekæmpe såvel hensynsløs kørsel og vanvidskørslen i Odense, siger rådmand Christoffer Lilleholt (V), By- og Kulturforvaltningen.

By- og Kulturudvalget bad i november 2020 By- og Kulturforvaltningen om at udarbejde "Handlingsplan mod vanvidskørsel 2021-2024". Planen rummer en række prioriterede strækninger og værktøjer til at stoppe vanvidskørsel, og det nye tiltag med mobile værktøjer ligger i forlængelse af denne.

Tre millioner

I forbindelse med budget 2021 besluttede byrådet at afsætte og frigive 3 mio. kr. til tryghedsskabende foranstaltninger i bymidten. Det har nu udmøntet sig i By- og Kulturudvalgets godkendelse af forvaltningens forslag om en løsning med pullerter, der automatisk kan hæves og sænkes på Gråbrødre Plads og Fisketorvet. I sagen er der udpeget yderligere tre steder, hvor der kan opsættes pullerter.

-  Flytbare chikaner og automatiske pullerter er et godt supplement til handlingsplanen mod vanvidskørsel. Vi får her en mulighed for at sætte fleksibelt ind og sikre både midtby og villaveje, så almindelige borgere ikke skal være bekymrede for deres eget og deres nærmestes helbred, fordi hensynsløse bilister bruger Odenses veje og fortove som racerbane. Samtidig med dette tiltag fastholder vi fremkommeligheden på de store veje siger Christoffer Lilleholt.

De automatiske pullerter kan spærre af ind til gågadenettet og gøre uvedkommende kørsel i gågaden besværlig. Pullerterne på Gråbrødre Plads og Fisketorvet forventes at blive etableret i første halvdel af 2022.

www.odense.dk

Kontaktinformation

Rådmand Christoffer Lilleholt, tlf: 6551 2080