Spring til indhold
Nyhed

De unges årlige kunstudstilling flytter fra Rådhushallen til digitalt rum

24-02-2021

Når der i morgen er fernisering på "Young Artist - De Unges Forårsudstilling 2021" foregår det ikke som vanligt i Rådhushallen i Odense, men i stedet online i et nyt virtuelt udstillingslokale, hvor de unges kunst kan nydes døgnet rundt.

forårsudstilling.png

Det er 16. gang, at ungdomsskolen i Odense afholder "Young Artist - De unges Forårsudstilling", i år under temaet "På den anden side". Og det bliver altså på den anden side af skærmen, at publikum i år får bevis på, at corona-tristheden ikke har slået kreativitet ihjel hos byens 13-19-årige.


Unge har selv uploadet deres værker


Dette års udstilling afholdes i et virtuelt udstillingsrum, hvor de unge har uploadet billeder af deres kunstværker som f.eks. tegninger, akvareller, oliemalerier, fotos, video, ler og grafik.
 
Der bydes indenfor på UngOdenses hjemmeside, torsdag d. 25. februar fra kl. 16, hvor man som publikum har mulighed for at bevæge sig rundt i den virtuelle udstilling. Børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen, der igennem mange år har åbnet udstillingen, byder også i år velkommen, men denne gang bliver det med en video-åbningstale.

- Corona har sat kulturen under pres, men forhåbentlig vil vi snart igen kunne mødes i teatre, til festivaler og til kunstudstillinger og hver især beriges af kunsten. I mellemtiden glædes jeg over, hvordan byens unge på trods af nedlukningen har haft lysten til at frembringe deres værker og siden modet til at dele dem med os andre. De unge udstillere viser os en sårbarhed og sandhed, som jeg hvert eneste år må beundre, siger Susanne Crawley Larsen.

Over 70 forskellige værker

Under normale omstændigheder ville udstillingen foregå i Rådhushallen, som ville være fyldt med værker fra unge 13-19- årige. De unge kunstnere har dog taget rigtigt godt imod årets digitale udgave, som mange synes er både spændende og anderledes, og der er mere end 70 indsendte værker.

Som en del af udstillingen, er Odense også i år med i netværket omkring Ungdommens Vårsalong i samarbejde med ungdomsskolerne i Aarhus og København. I år bliver det med fælles online-fernisering med 10 udvalgte værker fra udstillingerne i hver af de tre kommuner. Denne del kan følges på UngOdenses hjemmeside den 9. marts kl. 16.30.

Fakta

Ferniseringen af "Young Artist - De Unges Forårsudstilling 2021" kan se online på www.ungodense.dk fra torsdag den 25. februar kl. 16.

Her på UngOdenses hjemmeside kan der læses mere og opleves kunstværker fra tidligere udstillinger.

Kontaktinformation

For yderligere information om Young Artist, UngOdense: Gitte Skovmand, mobil: 22218885, eller Jan Mikael Hansen, mobil: 23399915
Susanne Crawley Larsen, børn- og ungerådmand, mobil: 30604419