Spring til indhold
Nyhed

DBU og Odense Kommune spiller sammen om velfærden

13-05-2021

Breddefodbolden skal løftes i Odense. Derfor indgår DBU og Odense Kommune nu en velfærdsalliance, som skal styrke fodbolden i Odense, løfte borgernes sundhed og tiltrække spændende fodbold-events til byen.

fodbold2.jpg

Formand for DBU Jesper Møller, rådmand Christoffer Lilleholt og formand for DBU Fyn Bjarne Christensen skriver under på velfærdsalliancen. Foto: Odense Kommune

DBU og Odense Kommune skal arbejde tæt sammen om at løfte fodbolden og sundheden i byen - foreløbig frem til den 28. februar 2024. Begge parter skrev onsdag under på en såkaldt velfærdsalliance hos Sanderum Boldklub.

Formålet er at udnytte de samarbejdsmuligheder, som DBU og Odense Kommune kan tilbyde hinanden, og dermed kan både idrætten og byens sundhed løftes samtidig.

- Vi arbejder i forvejen sammen med DBU på flere områder. Fodbold bringer glæde til mange folk i hverdagen, og der er tale om en sportsgren som forener folk og ganske enkelt styrker sundheden hos de mennesker som spiller selv, siger rådmand for By- og Kulturforvaltningen, Christoffer Lilleholt (V).

Stort potentiale i Odense

Hos DBU ser man Odense Kommune som en vigtig samarbejdspartner. I byen ligger der nemlig et stort potentiale og venter.

- Vi er rigtigt glade for at få formaliseret samarbejdet med Odense Kommune, så vi sammen i endnu højere grad kan bruge fodbolden i Odense som løftestang til at arbejde med velfærden i kommunen, siger DBU's formand Jesper Møller.

På breddefodbolddelen kommer aftalen desuden rundt om sundhedsfremmende aktiviteter for byens borgere med fodbold i centrum og fodboldklubberne som medspillere. Det er samtidig baggrunden for, at Sanderum BK blev valgt som stedet, hvor aftalen underskrives. Her opstartes nemlig sundhedsprojektet "Fodbold For Hjertet", der er et tilbud henvendt patienter med eller risiko for hjerte/kar-sygdomme.

Netop fodbold ser ud til at have en lang række sundhedsfordele for aktive spillere - uanset alder, og derfor kan der ligge en lang række gevinster for byens samlede sundhed, hvis flere begynder at spille fodbold.

Aktiviteter og events til Odense

Foruden ovenstående ligger også i aftalen, at Odense Kommune og DBU samarbejder med det henblik at tiltrække store eFodbold-events til Odense. Det indebærer blandt andet, at der arbejdes på at få minimum ét FIFA/UEFA eFodboldevent til kommunen, ligesom Dansk Fodbold Award på et tidspunkt frem mod 2024 skal afholdes i Odense.

Indeholdt i aftalen er også, at parterne fortsætter dialogen og samarbejdet om et nationalt fodboldcenter i Odense.

Kontaktinformation

Christoffer Lilleholt, by- og kulturrådmand, tlf.: 65 51 20 80

Jesper Møller, formand DBU, via kommunikationschef Jakob Høyer, tlf. 60 16 37 11