Spring til indhold
Nyhed

Byfest i Bolbro

16-09-2021

Lørdag den 18. september indvies et nyt bystrøg på Middelfartvej. Samtidig afsløres et kunstværk med mandshøje BOLBRO-bogstaver - tættere på Hollywood kommer Bolbro ikke! Indvielsen markerer afslutningen på fem års områdefornyelse i Bolbro ved udgangen af året.

Bolbro har i de sidste fem år været i gang med en omfattende områdefornyelse. Otte fysiske steder er blevet fornyet, og derudover er der blevet arbejdet med kulturelle, sociale og sundhedsfremmende aktiviteter i bydelen. Områdefornyelsen i Bolbro er nemlig ikke kun fysisk - den er også mental.

By- og kulturrådmand Christoffer Lilleholt (V) indvier BOLBRO-kunstværket og det nye bystrøg på Middelfartvej lørdag den 18. september, og han er imponeret over, hvad der er sket i bydelen:

- Områdefornyelsen har kickstartet en positiv udvikling, der trækker investorer til, og resten af Odense har fået øjnene op for Bolbro. Gartnerbyen og Christians Park har allerede ført mange nye Bolbro-borgere med sig, og boligselskaberne har renoveret, mens Odense Kommune har sikret behagelige opholdsarealer til beboerne. Odenses første efterskole har for nylig budt elever indenfor, og Bolbro vil vokse yderligere, når det gamle militær-område ved Rismarksvej over de næste år omdannes til et nyt boligområde. Bolbro har altid været en fed bydel på sin helt egen måde - områdefornyelsen har gjort det lettere at få øje på, siger Christoffer Lilleholt.

Otte steder er blevet fornyet i Bolbro - blandt andet Cirkuspladsen, Træøen, Hauges Plads og Fortællepladsen foruden Middelfartvej. Områdefornyelsen har desuden tilført et nyt værested, hellestedet ved Richard Møller Nielsens Plads, og en række digitale bydelsfortællinger om Bolbro.

900 grå kvadratmeter er blevet grønne

Middelfartvej er Bolbros mest trafikerede vej som den vestlige indfaldsvej til Odense. Et af projekterne i områdefornyelsen har været at omdanne strækningen fra Kløvermosevej og frem til Hauges Plads til et grønt og levende bystrøg.

Det er sket med fartdæmpning, håndtering af regnvand foruden kunst og belysning på strækningen. I alt 900 grå kvadratmeter vil være omdannet til grønne kvadratmeter, når der senere på efteråret bliver plantet i de mange nye regnbede på strækningen.

Som en markant prik over i'et bliver et kunstværk bestående af mandshøje BOLBRO-bogstaver placeret lige ved indgangen til det nye bystrøg på Fortællepladsen foran Bolbro Apotek. Kunstværket er skabt af Steen Koerner Studio som et markant symbol på bydelens udvikling.

Bolbro-Dag og afslutningsfest for områdefornyelsen

Når det nye bystrøg indvies og områdefornyelsen i Bolbro afsluttes lørdag den 18. september, er festlighederne slået sammen med den årlig Bolbro-Dag. En helt særlig fest i bydelen starter på det nye bystrøg, som i dagens anledning er lukket for trafik kl. 9-14, og efterfølges af en fest for Bolbros unge på den områdefornyede plads ved Roesskovsvej kl. 14-22.

Kl. 10.00 indvies bystrøget og kunstværket på Fortællepladsen ved Middelfartvej 129 af by- og kulturrådmand Christoffer Lilleholt. Efterfølgende er det muligt for pressen at komme med på en kort rundtur ned ad det nye bystrøg med de to kunstnere; Steen Koerner (BOLBRO-kunstværket) og Magnus Fuhr (lyskunst på bystrøget), rådmand Christoffer Lilleholt, projektlederen for områdefornyelsen m.fl.

Se hele programmet for Bolbro-Dagen og de to byfester på odense.dk/ditbolbro

FAKTA: Områdefornyelsen i Bolbro 2017-2021

·       Bolbro er blevet fornyet for i alt 30 mio. kr. De 20 mio. kr. er finansieret af Odense Kommune, de resterende 10 mio. kr. af Transport-, Bygnings- og Boligministeriet.

·       Projektet har fået navnet "Dit Bolbro - områdefornyelse", fordi omdrejningspunktet har været, hvad de, der bor i Bolbro, ønskede sig mere og mindre af. Bolbros beboere og interessenter har været inviteret med ind i arbejdet med at forny bydelen i alle områdefornyelsens projekter.

·       De otte konkrete steder, der er blevet fornyet er: Cirkuspladsen, Træøen, parken ved Roesskovsvej 5-7, parkeringspladsen bag Føtex og Mango, Hauges Plads, Middelfartvej, Fortællepladsen og Pulsparken på hjørnet af Kløvermosevej og Roesskovsvej ned mod jernbanen.

·       Derudover har der været arbejdet med fem indsatser i områdefornyelsen: Fællesskab og sundhed, kulturelle aktiviteter, Ren Bolbro, være- og hellesteder og bygningsfornyelse.

·       Læs mere om "Dit Bolbro - områdefornyelse" på odense.dk/ditbolbro

PROGRAM: Afslutningen på områdefornyelsen og Bolbro-Dag den 18. september

Kl. 9.30-13.15: Indvielse af bystrøg og kunstværk på Middelfartvej

Kl. 9-14 Middelfartvej lukkes for trafik på strækningen mellem Lundsgårdsvej og Hauges Plads

Kl. 10 Officiel indvielse af bystrøg og kunstværker ved by- og kulturrådmand Christoffer Lilleholt.

Kl. 10.15-13.15 Byfest på Middelfartvej med musik, foodtrucks, konkurrencer, overraskelser og masser af aktiviteter. Medvirkende: Bronx, Bolbro Brugerhus, Bolbro GIF, Bolbro Bibliotek, Ungdomscenter Højstrup, Føtex Bolbro, Mål og Skåål, 7Soveren, Odense Bowlinghal, GASA - Petanque & Shuffle Bar, Stop Spild Lokalt Odense, Cykling uden alder m.fl.

Kl. 14-22: De unges fest i parken ved Roesskovsvej 5-7

Livemusik med STATISK, URO, FRAADS, FRANCIS, CELINE - DJ mellem alle koncerterne.

Foodtrucks og aktiviteter - hvad skal Bolbros nye park for unge hedde? Stem på det bedste navn.

Unge-festen er Bolbro-Dagens fest for bydelens unge - alle er velkomne.

Arrangeret af Ungdomscenter Højstrup og Områdefornyelsen i Bolbro.

Se hele programmet for dagen på odense.dk/ditbolbro

www.odense.dk

Kontaktinformation

Rådmand Christoffer Lilleholt. Tlf. 6551 2080

Kommunikationskonsulent Tanja Bruntse Ahler. Tlf. 2925 6101