Spring til indhold
Nyhed

Alle skoleklasser får 500 kroner til trivselsinitiativer

02-03-2021

Bowling, filmaften, en sejltur på åen eller ....? Det bliver op til hver enkelt klasse på Odenses folkeskoler at vælge, hvordan de helst vil booste klassefællesskabet efter det seneste års sociale tørke. I dag har Børn- og Ungeudvalget besluttet at tildele hver eneste folkeskole- og specialklasse 500 kroner til trivsel, som de kan bruge, som sundhedsrestriktionerne tillader det.

På tur.jpg

Foto: Colourbox

Tilskuddet til klasserne kommer nu, hvor den lange tid med nedlukning af skolerne, bekymrer politikerne på landsplan og lokalt. Flere undersøgelser viser, at mange elever føler sig ensomme og savner klassefællesskabet.

- Vi er vist alle blevet opmærksomme på klassefællesskabets helt unikke værdi og betydning i vores samfund, nu hvor det har manglet. Og vores børn og unge savner det, imens de i den grad giver deres bidrag til at holde smittetrykket nede. De 500 kroner skal danne ramme om et socialt arrangement, der fremmer trivsel i hver klasse, når det igen er muligt at holde dem. Og det er selvfølgelig eleverne selv, der bestemmer, hvordan de skal bruges, fordi de ved lige præcis hvad, der er brug for i hver klasse. Det her er en velfortjent hjælpende hånd til børnenes fællesskaber og et anerkendende klap på skulderen til vores mange børn og unge, som lider under, at deres klassefællesskaber ikke har kunnet fungere fysisk, siger Susanne Crawley Larsen, der er børn- og ungerådmand.

Skolerne har fokus på trivsel

Skolerne har ekstra fokus på trivsel hos både de elever, der har været sendt hjem til fjernundervisning siden før jul, og hos de elever, der igen er tilbage i skole under restriktioner for fysisk samvær. Som eksempel kan nævnes, at nogle klasser afholder online arrangementer som "klassens time", fællesdans, fællessang og bingo. I nogle klasser får eleverne opgaver som at gå en tur eller sende en besked til en klassekammerat. Og hos de yngste har fx fælles kælketure været prioriteret, da de vendte tilbage i skole i starten af februar.

Odense Fælleselevråd har desuden taget initiativ til kampagnen #ViGørDetAlligevel, hvor eleverne deler gode idéer til sociale tiltag i klassen, der kan lade sig gøre under corona-restriktionerne.

Fører til en vigtig snak i klassen


Odense Fælleselevråd tager godt imod dagens beslutning, som formand Marie Holt Hermansen beskriver som både et vigtigt signal fra politikerne og en anledning til at få talt om klassens trivsel.

- Det er en dejlig følelse at have noget at se frem til. Det er ikke så vigtigt om pengene bliver brugt på flødeboller, en tur i biografen eller noget helt tredje - det vigtige er, at tilskuddet betyder, at nu stopper vi lige op og sammen med vores lærer får taget en reel snak i klassen om, hvordan vi kan gøre vores dag bedre, siger Marie Holt Hermansen, der er formand for Odense Fælleselevråd.

Med 500 kroner til i alt 823 klasser, vil den samlede udgift vil være på omkring 400.000 kroner. Merudgiften vil indgå i den kommunale opgørelse af midler anvendt under COVID-19.

Kontaktinformation

Susanne Crawley Larsen, børn- og ungerådmand, sucl@odense.dk, mob: 40604419
Marie Holt Hermansen, formand, Odense Fælleselevråd, marie@groves.dk. Træffes gennem Khazar Mohammadi, projektmedarbejder, UngOdense, khamo@odense.dk, mob: 29427783