Spring til indhold
Nyhed

Tidligere teaterchef træder ind i bestyrelsen hos Brandts

24-03-2020

Erik Jacobsen, tidligere teaterchef for Det Kongelige Teater, bliver nyt bestyrelsesmedlem i Brandts, hvor han afløser Bertel Haarder. I sin karriere har Erik Jacobsen blandt andet været administrerende direktør i Københavns Kommune og departementschef i Kulturministeriet.

Kunstmuseum Brandts er Odenses og Fyns største kunstmuseum, hvor gæsterne kan opleve kunst, fotografi, tegninger og skiftende udstillinger på fire etager i centrum af byen - og tirsdag den 24. marts kunne Brandts præsenterer Stine Høholt som ny direktør fra 1. maj.
 
Hendes opgave bliver at drive og sikre udviklingen af Brandts i samarbejde med medarbejdere og bestyrelse, hvor sidstnævnte også får tilført nye kræfter, da By- og Kulturudvalget har udpeget Erik Jacobsen som nyt bestyrelsesmedlem. Han afløser tidligere kultur- og kirkeminister Bertel Haarder.
 
Erik Jacobsen er i dag formand for RUC, Copenhagen Contemporary, CLAY Keramikmuseum og Betty Nansen Teatret samt medlem af bestyrelsen for Det Dansk Kulturinstitut. Han har tidligere været teaterchef for Det Kongelige Teater fra 2008 til 2013, og han var departementschef i Kulturministeriet fra 1993 til 2000 foruden andre topposter i Finansministeriet, Miljøministeriet og Københavns Kommune.
 
- Jeg er utrolig glad for, at vi har fået en kapacitet som Erik Jacobsen ind i bestyrelsen for Brandts. Museet er en central del af Odenses kunst- og kulturliv, og vi har brug for stærke kompetencer, så vi kan udvikle huset. Det er jeg overbevist om, at Erik Jacobsen kan hjælpe med. Jeg vil også gerne takke Bertel Haarder for den store indsats, som han har gjort for Brandts i de seneste år. Det siger meget om den anerkendelse, som Brandts nyder, at vi kan tiltrække navne som Bertel Haarder og Erik Jacobsen. Det kan vi godt være stolte af, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).
 
Erik Jacobsen er udpeget til bestyrelse for Kunstmuseum Brandts for perioden 1. april 2020 - 30. juni 2021, og han ser frem til at bidrage til Odenses største kunstmuseum.
 
- Jeg er netop trådt ud fra en lignende opgave efter seks spændende år i bestyrelsen for Musikkens Hus i Ålborg. Så det at medvirke til udviklingen af Brandts i Odense er en vigtig ny opgave på et godt tidspunkt, hvor der tiltræder en ny, meget kompetent direktør. Vi skal både udvikle museet og konsolidere den kvalitet, som Brandts er kendt for som en vigtig kunstinstitution i Danmark. Det vil jeg meget gerne bidrage til, siger Erik Jacobsen.
 
Bestyrelsen for Brandts består foruden Erik Jacobsen således af Bolette Christensen (Bestyrelsesformand), Søren Skovbølling (næstformand), Søren Windell (ældre- og handicaprådmand), Anders W. Berthelsen (medlem af Odense Byråd for S), Camilla Haustrup Hermansen (Director of Business Development & Marketing i Plus Pack), Henrik Dresbøll (indehaver af rådgivningsvirksomheden WeLearn), Christina Wilson (kunstrådgiver) og Marianne Ager (personalerepræsentant).

Kontaktinformation

Jane Jegind, by- og kulturrådmand, tlf.: 20 91 10 31
Erik Jacobsen, bestyrelsesmedlem, tlf.: 22 24 30 40