Spring til indhold
Nyhed

Stor tillid fra brugere og publikum i Kulturmaskinen

20-05-2020

En online spørgeundersøgelse, sendt rundt i sidste uge, viser, at der er grund til at glæde sig - og til at tænke kreativt i Kulturmaskinen. Publikum har tiltro til en forsvarlig genåbning af Kulturmaskinen, og det begejstrer selvsagt kulturinstitutionen, som har været hårdt ramt af aflysninger siden 11. marts.

"Do it together" - det er Kulturmaskinens DNA. Alt bliver bedre og mere interessant, når der arbejdes sammen om tingene.

Siden Corona-epidemien lukkede kultur-Danmark ned har det dog været stille på stedets værksteder, scener og i Kunstbygningen Filosoffen, som også er del af Kulturmaskinen. En stilhed, der kun lejlighedsvist er blevet brudt af den sporadiske tilstedeværelse af håndværkere samt stedets ansatte, som med forsigtighed har måttet hente flere og flere arbejdsredskaber med hjem i hjemmekontorerne.

Håb om gradvis genåbning

Nu tegnes ansatserne til en gradvis genåbning af stedet, og det skaber håb og optimisme - noget som Kulturmaskinen kan mærke på både publikum og brugere.

Siden i torsdags har omkring 500 personer besvaret et spørgeskema, som skal være med til at danne grundlag for, at værkstederne, scenerne og kunstbygningen igen kan slå dørene op på forsvarlig vis.

75% af de adspurgte er klar til at vende tilbage til de store arrangementer fra den 1. september, eller allerede henover sommeren, hvis det skulle blive aktuelt.

Ikke overraskende, er publikum mest trygge ved siddearrangementerne i Magasinet, hvor pladsen er bedst - og der luftes samtidig en særlig interesse for mindre koncerter med meget højt til loftet:

- Vi kan se, at der faktisk tegner sig en del interesse for små, udendørs koncerter - og det er naturligvis noget vi afsøger mulighederne for at lave henover sommeren. Måske kan vi være med til at lukke et hul efter festivalernes aflysninger, og på den måde endda imødekomme både publikumsinteressen og de kunstnere, som nu mangler hele deres levegrundlag, udtaler Niels Christian Geil, faglig leder - og koordinator for Program & PR.

Litervis af håndsprit

Hele 80% af værkstedsbrugerne viser interesse for at komme i gang med håndværket igen i sommeren - og fremhæver især hygiejne, som den vigtigste tryghedsskabende faktor.

I det hele taget er afstand til andre, hygiejne og logistik ved ind- og udgang de tre ting, som spørgeskemaets besvarelser vægter højest. Dermed kan man godt se frem imod en større håndspritbestilling og en lidt længere afstand mellem gæsterne i Farvergårdens lokaler.

Det input er noget, som Kulturmaskinen for alvor kan bruge til noget:

- Det er enormt værdifuldt for os, at så mange har været inde og besvare spørgeskemaet så grundigt. Det klæder os rigtig godt på til at tage imod både gæster, publikum og brugere, når vi får lov til at åbne. Det bliver forhåbentlig snart!, siger Niels Christian Geil.

Kulturmaskinen har årligt 200.000 besøgende til koncerter, workshops, foredrag, film, kunstudstillinger mm. og er en del af Odense Kommune. Det samlede program kan ses på kulturmaskinen.com.

Kontaktinformation

Niels Christian Geil, faglig leder - & koordinator for Program & PR, tlf.: 30 70 39 03 eller nicge@odense.dk