Spring til indhold
Nyhed

Sammen Om Odense: Odense Kommune og lokale iværksættere lancerer initiativ til støtte for byens handelsliv

27-03-2020

Odense Kommune lancerer sammen med lokale iværksættere en portal, der gør det muligt for borgerne at støtte byens handelsliv gennem corona-krisen

Sammen Om Odense: Gourmet-take-away, udbringning af vin og salg af gavekort i massevis er bare nogle af de metoder, lokale erhvervsdrivende tager i brug i kampen for at overleve corona-krisen. Kreativiteten er stor blandt Odenses erhvervsdrivende, men det er svært at ramme forbrugerne i mængden af corona-tiltag. På dén baggrund har Odense Kommune nu igangsat et målrettet tiltag, der skal gøre det lettere for henholdsvis erhvervsdrivende at nå ud med tilbud og Odenses borgere at støtte de virksomheder, som de normalt handler hos.

Initiativet, der har fået navnet 'Sammen Om Odense', fungerer som en tilbuds- og videnportal, hvor lokale erhvervsdrivende kan møde forbrugerne med aktuelle tilbud og finde inspiration blandt andres tiltag via en blog, der løbende opdateres med nye historier. Rundt om www.sammenomodense.dk igangsættes en kampagne af samme navn, der skal opmuntre borgerne til at stå sammen om det lokale handelsliv. Kampagnen lanceres fredag den 27. marts og støttes af en lang række kendte ansigter. Borgmester Peter Rahbæk Juel, der står i spidsen for kommunens initiativ, fortæller:

"I Odense står vi sammen om at løse de udfordringer, som coronakrisen medfører. En af de ting vi kan gøre for at holde hånden under byens handelsliv er, at støtte den digitale handel når vi nu ikke kan mødes og handle fysisk. Det gør vi nu med en stærk handelsportal, og vi sætter samtidig gang i bevægelsen 'Sammen Om Odense, som skal opmuntre borgerne til at stå sammen om byens handelsliv."

Odenses borgere kan forvente at høre om kampagnen via et netværk af lokale personligheder, influencere og erhvervsdrivende, der støtter 'Sammen Om Odense' via sociale medier og i pressen.

"Vi inviterer alle til at hjælpe med at sprede budskabet ved at dele gode historier fra handelslivet på hashtagget #SammenOmOdense på de sociale medier," siger Peter Rahbæk Juel.
 

Fra idé til portal på mindre end en uge

Bag 'Sammen Om Odense'-portalen står en lille gruppe lokale iværksættere med direktør i CoWorking Plus, Mads Fugl, i spidsen. Odense Kommune kontaktede Mads Fugl for en lille uge siden, for hurtigt at sætte gang i en idéudviklingsproces med et netværk af byens unge iværksættere, som er vant til at arbejde sammen og rykke hurtigt på uforudsete forhindringer. Mads Fugl, uddyber:

"Med det vi laver til dagligt, er vi vant til at rykke hurtigt på udfordringer og bygge flyet, mens vi er i luften. Måske netop derfor tog det også kun tre timer fra opkaldet fra Odense Kommune, til vi havde samlet et hold af kreative problemknusere og var i gang med opgaven. Vi mødtes første gang online for en uge siden, og hvis alt går vel, går vi allerede i luften med platformen inden weekenden."

Portalen rulles ud i etaper. Den første etape handler om at få den tekniske løsning til at fungere, mens anden etape, der starter allerede i næste uge, kommer til at handle om mobiliseringen af kampagnen på sociale medier og i pressen.


Lokale erhvervsdrivende hilser initiativet velkomment

Mere end 100 virksomheder har meldt sig klar med friske tilbud på portalen, allerede før tilmeldingsmuligheden er åbent. En af de virksomheder som allerede inden åbningen fredag har registreret sig, er den økologiske café og gårdhave i Nørregade, Cafe Fleuri. Cafe-ejer Jane Fleuri, der tydeligt mærker faldet i omsætning, opfordrer andre af byens mindre butikker og caféer til at gøre det samme:

"Jeg støtter selvfølgelig op om initiativet og hvis vi står sammen, skal det nok blive en succes. Jeg håber, at vi kan inspirere andre til at følge trop, så vi sammen kan genskabe noget af bylivet online og holde liv i handlen."

Det er meningen at 'Sammen Om Odense' som portal, skal rumme alle byens forskellige erhvervsdrivende fra butikker til restaurationer over kulturinstitutioner og lokale servicevirksomheder.

Fakta

Link til kampagnesite
Link til tilmelding

Kontaktinformation

Borgmester Peter Rahbæk Juel via presserådgiver Jon Bøge Gehlert

mail: jgeh@odense.dk, tlf: +45 21152910

Projektkoordinator for Sammen Om Odense Mads Fugl

Mail: mads@sammenomodense.dk, tlf: +45 20833481

Partnere:

City Odense v. direktør Peter Bøgholm

Mail:peter@city-odense.dk, tlf: +45 40542232 

Fynsk Erhverv v. direktør Jytte Reinholdt
Mail: jre@fynskerhverv.dk, tlf: +45 29130330