Spring til indhold
Nyhed

Sammen Om Odense: Odense Kommune indbyder erhvervslivet til møde om coronakrisen

15-04-2020

Coronakrisen har store konsekvenser for Odenses erhvervsliv og beskæftigelsen. Flere virksomheder oplever lavere produktion, at skulle afskedige værdsatte medarbejdere eller sågar konkurs. Odense Kommune inviterer nu det lokale erhvervsliv til virtuelt dialogmøde for i fællesskab at finde løsninger nu og på længere sigt.

Hvordan kan Odense Kommune bedst muligt støtte byens erhvervsliv under coronakrisen, og hvilke tiltag er allerede sat i gang? Torsdag den 16. april inviterer Odense Kommune alle interesserede virksomheder til virtuelt dialogmøde.

Under titlen "Sammen om Odense: Byens erhvervsliv under og efter coronakrisen" afvikles dialogmødet som et webinar, hvor både borgmesteren, beskæftigelses- og socialrådmanden samt by- og kulturrådmanden vil fortælle om situationen i Odense lige nu, og hvilke muligheder og tiltag kommunen har sat i gang for at understøtte erhvervslivet og beskæftigelsen. Der vil være mulighed for at stille spørgsmål og komme med gode idéer til, hvordan Odense Kommune kan hjælpe erhvervslivet yderligere både nu og på den anden side af krisen.


"Odense står ligesom resten af landet - og mange steder af verden - i en særlig og svær situation lige nu. Vi kæmper for at minimere coronasmitten og beskytte vores mest udsatte borgere, og samtidig skal vores erhvervsliv så godt igennem krisen som muligt. Mange af byens virksomheder er hårdt ramt, og mange ansatte er nervøse for deres jobsituation. Vi har allerede iværksat en række tiltag og en stor erhvervspakke, vi er i tæt kontakt med mange virksomheder, og med dialogmødet håber vi at nå ud til endnu flere," siger borgmester Peter Rahbæk Juel.

"Vi har brug for et stærkt erhvervs- og handelsliv i Odense. Små og store virksomheder bidrager med økonomisk vækst og vigtige arbejdspladser, som er et afgørende fundament for velfærden i byen. Derfor skal vi også være lydhøre for, om vi kan lave yderligere tiltag, som støtter op om de erhvervsdrivende og virksomheder, som står midt i udfordringerne. De ved, hvor der er størst behov for at sætte ind, så de - og dermed Odense - står bedst muligt rustet til tiden efter corona. Jeg ser rigtig meget frem till at deltage i dialogen", siger by- og kulturrådmand Jane Jegind.

"Coronakrisen har udfordret erhvervslivet og beskæftigelsen på en måde, vi ikke har oplevet før. Det er virkelig trist at se, hvordan mange odenseanere i de her dage mister både deres indtægt og livskvaliteten i at være del af en arbejdsplads. Vi gør alt, hvad vi kan, for at hjælpe de mennesker her og nu, og samtidig arbejder vi på at finde de rette løsninger på beskæftigelsesindsatsen efter coronakrisen. Til det arbejde har vi i den grad brug for erhvervslivets input, og derfor handler webinaret også for mig om at lytte" supplerer beskæftigelses- og socialrådmand Brian Dybro, som også deltager.

Fakta

Webinaret "Sammen om Odense - Byens erhvervsliv under og efter Covid 19 krisen"

Tidspunkt: 16. april kl. 14.00 - 15.00

Tilmelding: https://ivservice.nemtilmeld.dk/312/at-webinar/

Webinaret henvender sig byens erhvervsliv, så uanset om man er selvstændig, driver en butik, har restaurant/hotel eller ejer en industrivirksomhed, vil man få informationer, som kan bruges til at planlægge de fortsatte aktiviteter.

Kontaktinformation

Borgmester Peter Rahbæk Juel via presserådgiver Jon Bøge Gehlert, mobil: 21152910

Beskæftigelses- og socialrådmand Brian Dybro, mobil: 24621118

By- og kulturrådmand Jane Jegind, mobil: 20911031

Direktør for Erhvervshus Fyn, Niels Erik Haug Larsen, mobil: 5114367