Spring til indhold
Nyhed

Plejecentre i Odense åbner for udendørs besøg

12-05-2020

Efter flere uger med corona-nedlukning genåbner Odenses plejecentre nu for besøg. Der er dog af hensyn til de ældres helbred samt den generelle sikkerhed i første omgang udelukkende tale om udendørs besøg.

Odense Kommune modtog tidligere i dag sundhedsmyndighedernes retningslinjer for genåbning af besøg på plejecentre. Det betyder, at man som pårørende fra i dag tirsdag igen kan besøge sine kære på Odense Kommunes plejecentre. Selvom besøgene for nuværende kun kan foregå udendørs, vækker muligheden for delvis genåbning stor glæde hos rådmand Søren Windell.

"Der er rigtig mange pårørende og beboere, der har ventet på denne nyhed med længsel, så det er helt fantastisk nu endelig at kunne imødekomme ønsket om og behovet for at se hinanden. De sidste uger har været benhårde, og mange har lidt afsavn. Nu kommer vi heldigvis et skridt nærmere en normal omgang med hinanden," lyder det fra Søren Windell.

Også borgmester Peter Rahbæk Juel glæder sig til, at ældre og pårørende igen kan ses.

"Sundhed og sikkerhed for vores ældre og sårbare har været en topprioritet siden udbruddet af corona-epidemien og er det stadig. Nu er vi nået til et punkt, hvor vi kan og vil tage mere hånd om det mentale helbred - for ingen fortjener at skulle leve unødigt i ensomhed. Her spiller besøg fra pårørende en meget vigtig rolle. Vi havde faktisk besluttet at trykke på 'åben'-knappen for besøg på vores plejehjem her til formiddag, og så kom retningslinjen fra myndighederne. Så på både de ældres, de pårørendes og personalets vegne er jeg rigtig glad for, at det nu igen er muligt med besøg, så længe man tager sine forholdsregler," siger han.

Alle glæder sig

Sikkerheden vil fortsat være i top, når plejecentrene fra i dag genåbner for besøg. Dette betyder, at Odense Kommune stadig følger myndighedernes anvisninger til punkt og prikke, og at der også vil blive stillet krav til de pårørende i denne forsigtige genåbningsproces. Man kan for eksempel ikke bare møde uanmeldt op for at aflægge besøg. Besøgene skal koordineres og planlægges med lederen af det pågældende plejecenter, så alt kan gå forsvarligt til.

Selvom det til en start bliver besøg med restriktioner, er det dog glæden over muligheden for besøg og gensyn, der i dag fylder mest hos alle - både de pårørende, de ældre og personalet.

"Jeg har hørt mange steder fra, at også personalet savner de pårørende, der jo kommer med god energi og dejlige input udefra. Så selvom tingene endnu ikke er helt normaliserede, og selvom besøg indtil videre kun kan foregå udendørs, så glæder vores personale sig også rigtig meget, til de pårørende igen bliver en del af hverdagen på plejecentrene og bostederne," lyder det fra Søren Windell.

Læs mere på vores hjemmeside

Kontaktinformation

Søren Windell, rådmand på ældre- og handicapområdet i Odense: 30 70 36 93.