Spring til indhold
Nyhed

Pierre Bleuse ny chefdirigent for Odense Symfoniorkester

05-04-2020

Odense Symfoniorkester har udnævnt den franske dirigent Pierre Bleuse til ny chefdirigent fra sæsonen 2021/2022 og foreløbig for tre sæsoner frem til 2024.

Pierre Bleuse er ny chefdirigent for Odense Symfoniorkester fra sæsonen 2021/2022 og foreløbig frem til 2024.

Pierre Bleuse overtager posten som chefdirigent for Odense Symfoniorkester i forbindelse med markeringen af orkestrets 75-års jubilæum i 2021. Han efterfølger Alexander Vedernikov, som var tilknyttet Odense Symfoniorkester i årene 2009-2018, og som orkestret har udnævnt til æresdirigent.
 
- Det er med store forventninger at vi byder Pierre Bleuse velkommen som chefdirigent netop til orkestrets 75-års jubilæum, for dermed bliver fejringen ikke kun tilbageskuende, men i høj grad præget af, at Odense Symfoniorkester også fremover ønsker at bidrage til at sætte dagsordenen for den symfoniske musik og dens relevans for et nutidigt publikum, siger musikchef Finn Schumacker og fortsætter:
 
- Med sit store engagement for den kommende generation af komponister, musikere og publikum vil Pierre Bleuse desuden komme til at sætte sit præg på orkestrets indsats for børn og unge og vores samarbejde med uddannelsesinstitutionerne.
 
Rådmand for By- og Kulturforvaltningen i Odense Kommune Jane Jegind (V) ønsker Odense Symfoniorkester tillykke med udnævnelsen.
 
- Odense Symfoniorkester er et af landets førende symfoniorkestre og en markant kulturinstitution i byen. Jeg glæder mig over, at orkestret med Pierre Bleuse som chefdirigent vil fortsætte sin kunstneriske udvikling og dermed fastholde sin position i musiklivet. For mig er det vigtigt, at Odense Symfoniorkester tiltrækker et bredt publikum og giver mulighed for at danne fællesskaber omkring musikken, og med valget af Pierre Bleuse er jeg sikker på, at denne opgave er i gode hænder.
 

Erfaring og engagement

Pierre Bleuse er uddannet både violinist og dirigent, og har studeret i Helsinki og Genève. Han har dirigeret en lang række fremtrædende orkestre over hele verden, bl.a. Orchestre du Paris, Orchestre de la Suisse Romande, nationalorkestrene i Kina og Rusland samt Stockholms Filharmoniske Orkester.
 
Hans engagement for ny musik har blandt andet ført til en post som kunstnerisk leder af Lemanic Modern Ensemble i Genève sammen med William Blank, og Bleuse har også arbejdet med Ensemble Intercontemporain i Paris. I 2008 grundlagde Pierre Bleuse Musika Orchestra Academy, som samler unge talenter fra hele verden og understøtter deres professionelle karriere.  
 

Visioner for musikken

Pierre Bleuse ser frem til at tiltræde i Odense, og han har allerede et godt kendskab til orkestret og byen.
 
- Det er med stor glæde og ære, at jeg tiltræder stillingen som chefdirigent for Odense Symfoniorkester. Orkestret, som blev oprettet for snart 75 år siden i H.C. Andersens by, og som er internationalt kendt for Carl Nielsen Internationale Konkurrence, er et vigtigt aktiv for Odense og for det danske musikliv generelt. Jeg ser frem til at stille min fulde energi til rådighed for musikerne i dette storslåede orkester og til sammen med dem at udvikle min vision for musikken og reflektere over dens rolle i vores moderne samfund, siger Pierre Bleuse og uddyber:
 
- Den kunstneriske samhørighed, motivation, drivkraft og den smukke lethed, som jeg har følt under mine to foregående besøg hos orkesteret, har overbevist mig om at tage dette nye skridt i min karriere. Musikere, ledelse og publikum har været så imødekommende, at jeg allerede føler mig som en del af familien, og jeg glæder mig til som en del af dette fællesskab at udvikle Odense Symfoniorkester.
 
Allerede i den kommende sæson kan man opleve Pierre Bleuse på podiet for Odense Symfoniorkester. Det sker ved en koncert i Carl Nielsen Salen d. 21. januar, hvor programmet blandt andet indeholder Musorgskijs Udstillingsbilleder i instrumentationen af Maurice Ravel, hvis klaverkoncert i G-dur fremføres før pausen med Jean-Efflam Bavouzet ved flyglet.

Kontaktinformation

Jane Jegind, by- og kulturrådmand, tlf.: 2091 1031
Finn Schumacker, musikchef, e-mail: finns@odense.dk, tlf.: 4036 6924