Spring til indhold
Nyhed

Opera på Odenses plejecentre

26-02-2020

Den Fynske Opera rykker ind på plejecentrene i Odense Kommune I slutningen af februar og starten af marts. 17 plejecentre og i alt ca. 300 beboere, pårørende og ældre i nærområdet deltager i de festlige dage med musikalske oplevelser, god mad og socialt fællesskab.

Idéen opstod, da operachef Thomas Storm kontaktede Byens Køkken, der laver og leverer mad til ældre i Odense Kommune, for at spørge, om de i fællesskab kunne stable nogle arrangementer på benene med fokus på det gode måltid og opera. Byens Køkken var straks med på idéen, og med midler fra Bydelspuljen blev det muligt at gøre den gode idé til virkelighed. OK-Aktiv, der er Ældre- og Handicapforvaltningens aktivitetsenhed, kom derefter på banen:

"Da vi blev kontaktet i OK-Aktiv greb vi idéen med det samme, og vi står derfor for det praktiske i forhold til at få arrangementerne planlagt. Vi har tidligere været i Den Fynske Opera med nogle af de ældre beboere fra plejecentrene, men på den her måde får langt flere ældre muligheden for at få en kæmpe stor musikalsk oplevelse," fortæller Vinnie Skovkjær, der er leder af OK-Aktiv.

5 fælleskoncerter

Der er planlagt fem fælleskoncerter. Deltagere er beboerne på plejecentre, deres pårørende og ældre i nærområdet.
 

  • Den 27/2 afholdes koncert på Ældrecentre Øst (her er plejecentrene Marienlund og Sct. Hans Parken og nærmiljøet inviteret)
  • Den 28/2 afholdes koncert på Plejecenter Svovlhatten (her er plejecentrene Lille Glasvej og Næsbyhus og nærmiljøet inviteret)
  • Den 3/3 afholdes koncert på Plejecenter Hvenekilden (her er plejecentrene Enrum, Ejlstrup og Sukkerkogeriet og nærmiljøet inviteret)
  • Den 4/3 afholdes koncert på Plejecenter Frederiksbroen (her er plejecentrene Albanigade og Rytterkasernen og nærmiljøet inviteret)
  • Den 5/3 afholdes koncert på Plejecenter Sanderum (her er plejecentrene Villestofte, Ærtebjerghaven og Herluf Trolle og nærmiljøet inviteret)

Rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell, deltager selv til koncerten på Hvenekilden den 3. marts, og han ser meget frem til oplevelsen.

"Jeg synes, det er et fantastisk initiativ og bliver meget glad, når forskellige institutioner i byen har overskud til at tænke på vores ældre. Personligt holder jeg meget af opera. Og selvom opera tit bliver opført på et sprog, man ikke forstår, så forstår man alligevel godt meningen og sidder tilbage med en stærk totaloplevelse fuld af stemning og følelser," lyder det fra Søren Windell.

Oplevelser der bidrager til øget livskvalitet

Mens Byens Køkken vil bidrage med en dejlig madoplevelse til de fem arrangementer, så vil Den Fynske Opera møde op med sangere og en pianist, som både vil synge for og med publikum. Planen er, at der både skal synges hits fra populære operaer og operetter, men også mere folkelige sange af Sven Gyldmark og Kai Normann Andersen, som fx 'Gå med i Lunden' og 'Titte til hinanden'.

"Vi ønsker at bidrage til en øget livskvalitet og livsglæde for beboerne på plejecentrene og deres pårørende - og det kan vi gøre gennem sang og musik. Musik og fællessang kan nemlig være en stor hjælp til at skabe fællesskaber og styrke tilhørsforhold, og så kan musikken tale til hjertet - hvilket er særligt vigtigt for de beboere, der har demens," fortæller Thomas Storm, Operachef i Den Fynske Opera.

Den Fynske Opera vil møde op med to sangere og en pianist til hver koncert, de to sangere er: Denise Beck og Mathias Hedegaard. Pianisten er Clemens Hund-Göschel.

Kontaktinformation

Vinnie Skovkjær, leder af OK-Aktiv
Mail: vh@odense.dk, tlf. 22 49 33 02 

Rådmand, Søren Windell (K)

Tlf. 30 70 36 93

Operachef, Thomas Storm
Tlf. 26 84 59 36